Iestrēgst sarunas par "Parex" pārņemšanas līguma publiskošanu

© F64

Jau kopš pērnās vasaras turpinās Finanšu ministrijas (FM) un AS "Parex banka" bijušo īpašnieku sarunas par bankas pārņemšanas līguma publiskošanu.

Iepriekš solīts, ka sarunas tiks noslēgtas jau pērn septembra beigās, tomēr pušu sarunas un diskusijas joprojām turpinās.

Plašāki komentāri par sarunu procesu gan netiek sniegti, un, kā informē Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace, "turpinās sarakste ar bijušo akcionāru pārstāvjiem par līguma atslepenošanas nosacījumiem". Precīzāki termiņi pagaidām joprojām nav zināmi.

Jau ziņots, ka FM valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis pērn 23. jūlijā nosūtīja vēstuli bijušajiem "Parex bankas" akcionāriem Valērijam Karginam un Viktoram Krasovickim ar aicinājumu piekrist "Parex bankas" pārņemšanas līguma publiskošanai.

FM norāda, ka tādējādi tiktu nodrošināta iespēja publiskajā telpā sniegt objektīvu informāciju par "Parex bankas" pārņemšanu.

Patlaban "Parex bankas" pārņemšanas līgums paredz, ka tā saturs ir stingri konfidenciāls, izņemot likumā, Latvijas valdības rīkojumā vai jebkuros citos piemērojamos noteikumos minētus gadījumus.

Valsts "Parex banku" pārņēma 2008.gada 8.novembrī. Iepriekš visas procesā iesaistītās puses publiski paudušas atbalstu bankas pārņemšanas nosacījumu publiskošanai.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.