Starptautiskās operācijās pērn piedalījušies 385 Latvijas karavīri

© Viesturs Radovics, nra.lv

2009.gadā dienesta pienākumus četrās starptautiskajās operācijās pildīja 385 Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri, liecina armijas apkopotā informācija.

No visiem šiem karavīriem 343 dienesta pienākumus pildīja Afganistānā NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku sastāvā, savukārt NATO vadītajos spēkos "Kosovo Force" Kosovā - 37 karavīri. Eiropas Savienības (ES) militārajā operācijā "ALTHEA" Bosnijā un Hercegovinā pērn dienēja četri karavīri, bet Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas novērotāju misijā Gruzijā - viens karavīrs.

Pērn bruņotie spēki pārtrauca dalību NATO spēkos Kosovā un ES operācijā Bosnijā un Hercegovinā, bet vienlaikus bruņotie spēki ir parādījuši jaunas spējas - jau otrā Operacionālās sadarbības padomnieku grupa sadarbībā ar amerikāņu kolēģiem veic Afganistānas Nacionālās armijas viena bataljona vadības un karavīru apmācību, kas ir vēl viens spilgts apliecinājums Latvijas armijas profesionalitātei, kā arī būtisks ieguldījums starptautiskās drošības stiprināšanā, norāda NBS.

Kopš 1996.gada, kad Latvijas karavīri sāka dienestu starptautiskajās operācijās, tajās ir dienējuši jau 3254 karavīri, pildot dienesta pienākumus Bosnijā un Hercegovinā, Albānijā, Kosovā, Afganistānā, Irākā, Maķedonijā un Gruzijā. Daudzi karavīri operācijās ir piedalījušies vairākkārt.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais