Kučinskis netieši uzrunāts premjerministra amatam; Sesks atturīgi komentē viņa kandidatūru

Liepājas mērs Uldis Sesks © F64

Saeimas deputāts Māris Kučinskis (ZZS) esot netieši uzrunāts ieņemt premjerministra amatu, taču neesot gatavs "vienkāršai pasēdēšanai", tādēļ vēlas saņemt "zināmus nosacījumus" pirms sava lēmuma pieņemšanas.

Kučinskis sarunā ar aģentūru LETA norādīja, ka šobrīd runas par amatiem esot tikai pieņēmumu līmenī un pašlaik vienkārši neesot nākamā posma, kas radot nekonkrētību.

Vaicāts, vai būtu gatavs ieņemt premjerministra amatu, viņš sacīja, ka to nevar salīdzināt ar, piemēram, kāda ordeņa saņemšanu, jo runa esot par zināmiem nosacījumiem, pilnvarām un prioritātēm. "Tad būtu gatavs runāt. Jāapzinās, ka vienkārši pasēdēt priekšā, novadīt sēdes vai satikties - tas nav rādītājs. Nosacījumi ir pilna līdzdalība pastāvīgas komandas veidošanā un līdzdalība noteikšanā, kas atrodas izpildvarā, kas ir par ministriem un darbiem," viņš sacīja, piebilstot, ka piekrišanai nebūtu jēgas, jo "tikai pasēdēt" neesot gatavs.

"Premjers jau ir iespēja kaut ko izdarīt, nevis apbalvojums par kaut ko," sprieda Kučinskis.

Vaicāts, kad ZZS varētu izvirzīt savu premjera amata kandidātu, politiķis norādīja, ka "Vienotība" tagad virza procesu un sākusi sarunas, tikai pēc tam bumba esot ZZS pusē. "Pieņemu, ka sarunas partijas iekšienē sāksies jau nākamnedēļ," viņš sacīja.

Liepājas mērs Uldis Sesks (Liepājas partija) ir atturīgs komentāros par viņa iespējamo virzīšanu Ministru prezidenta amatam no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) puses. Aģentūrai LETA viņš norādīja, ka nekādi lēmumi saistībā ar viņa iespējamo virzīšanu nav pieņemti ne Liepājas partijas, ne ZZS valdē.

Tas, ka LTV ziņu raidījumā Sesks tika nosaukts kā viens no četriem iespējamiem ZZS premjera amata kandidātiem, viņam pašam bijis pārsteigums, atzina Liepājas mērs. Viņš atgādināja, ka arī iepriekš viņa vārds ne reizi vien ir izskanējis saistībā ar citiem augstiem valsts amatiem. Sesks nenoliedza, ka arī šoreiz kuluāru sarunās viņa vārds, iespējams, ticis minēts kontekstā "kā būtu, ja būtu", taču nekādi lēmumi nav pieņemti.

"Konkrēti lēmumi ZZS valdē nav bijuši, arī Liepājas partijā neesam to apsprieduši," norādīja Sesks. To, kāda būtu viņa rīcība, ja ZZS nolemtu viņu virzīt par savu premjera kandidātu, Sesks pašlaik nebija gatavs apspriest.

"Šis ir svarīgs brīdis, jo ir jāizveido jauna, rīcībspējīga valdība, un, kā redzam, valdības veidošana tik viegli diemžēl neiet," piebilda Sesks.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.