Atkārtoti meklē Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra vadītāja amata kandidātus

Aizsardzības ministrija atkārtoti izsludinājusi konkursu uz Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra vadītāja amatu.

Konkursā var pieteikties gan civilpersonas, gan militārpersonas.

Prasības pretendentiem ir augstākā akadēmiskā vai otra līmeņa profesionālā augstākā izglītība (militārpersonai - dienesta pakāpei atbilstoša militārā izglītība). Karavīra dienesta pakāpei jābūt ne zemākai kā pulkvedis. Jābūt pieredzei liela kolektīva vadīšanā vai vadošai darba pieredzei Nacionālo bruņoto spēku (NBS) spēku veida štābā vai Apvienotajā štābā ne mazāk kā pieci gadi.

Tāpat pretendentam jābūt pieredzei kādā no jomām, kas atbilst Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkuma centra funkcijām: apsaimniekošana, būvniecība, publiskie iepirkumi, vides aizsardzības pasākumi, militārā apgāde. Jābūt zināšanām par NBS struktūru un darbību, kā arī angļu valodas zināšanām. Vēlama arī pieredze darbā valsts pārvaldē. Pretendentam nepieciešamas sadarbības, plānošanas, organizēšanas, kontroles, komunikācijas un lēmumu pieņemšanas prasmes un spējas.

Pretendentam ir jāatbilst likuma "Par valsts noslēpumu" 9.panta prasībām un Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām.

Galvenie vadītāja pienākumi būs organizēt, plānot un vadīt centra darbu tam noteikto funkciju jomās: Aizsardzības ministrijas valdījumā esošā nekustamā īpašuma, tajā skaitā valsts militārās aizsardzības objektu apsaimniekošana, valsts militārās aizsardzības objektu būvniecības organizēšana, vides aizsardzības pasākumu veikšana valsts militārās aizsardzības objektos, iepirkuma procedūru veikšana Aizsardzības ministrijas un Aizsardzības ministrijas padotībā esošo iestāžu vajadzībām, iepirkumu veikšana NBS vajadzībām, publisko pakalpojumu sniegšana Aizsardzības ministrijai un tās padotībā esošām iestādēm, NBS, kā arī privātpersonām saistībā ar viesnīcas un sporta kompleksa izmantošanu.

Pieteikšanās termiņš ir 20 kalendārās dienas no konkursa izsludināšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Kā ziņots, pērn izsludinātais konkurss uz minēto amatu noslēdzās bez rezultāta. Aizsardzības ministrija iepriekš informēja, ka konkursam bija pieteikušies aptuveni 20 pretendenti, taču neviens no viņiem neesot atbildis noteiktajām prasībām.

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs izveidots reorganizācijas rezultātā, kad 2009.gada beigās tika likvidēta Aizsardzības īpašumu valsts aģentūra.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais