Palielinājies šaujamieroču īpašnieku skaits

Valsts policijā (VP) pagājušā gada nogalē bija reģistrēti 36 566 šaujamieroču īpašnieki un tas ir par 2579 vairāk nekā gadu iepriekš, liecina VP pārskats par pagājušā gada darba rezultātiem.

No visiem reģistrētajiem šaujamieroču īpašniekiem lielākā daļa - 26 662 - ir mednieki. Pagājušā gada laikā pieaudzis pašaizsardzības šaujamieroču un sporta šaujamieroču īpašnieku skaits. Ieroču īpašniekiem reģistrēti 62 520 šaujamieroči, kas ir par 3472 vairāk nekā gadu iepriekš. Pieaugums esot saistāms ar medību un pašaizsardzības šaujamieroču iegādi.

Pašaizsardzībai reģistrēti 12 552 šaujamieroči, no tiem pistoles, revolveri - 11 872, tostarp nēsāšanai - 9877. Nedaudz palielinājies garstobra-gludstobra šaujamieroču skaits pašaizsardzībai.

Sportam pērn reģistrēti 226 šaujamieroči, medībām reģistrēti 49 626 šaujamieroči. Kopumā VP reģistrētas 50 šautuves, no tām desmit šautuvēs reģistrēti ieroči.

Iekšlietu ministrijas speciālās (atļaujas) licences un reģistrācijas apliecības izsniegtas 45 ieroču tirdzniecības komersantiem, bet 57 - pirotehnisko izstrādājumu tirdzniecības komersantiem.

Pagājušā gada laikā medību un zvejas noteikumu ievērošanas kontroles grupas darbinieki izņēmuši septiņus nelikumīgi glabātus šaujamieročus, deviņus šaujamieročus par medību un ieroču aprites noteikumu prasību pārkāpšanu. Īpaša vērība tiekot pievērsta medību noteikumu ievērošanas kontrolei individuālajās un dzinējmedībās, kā arī alkohola lietošanas izskaušanai medību un ieroču pārvadāšanas laikā.