Vēlēšanas Ukrainā novēros arī EP deputāte Vaidere

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere ("Pilsoniskā savienība", ETP grupa) kopā ar EP kolēģiem novēro valsts prezidenta vēlēšanas Ukrainā, kur šodien vēlēšanu otrajā kārtā par prezidenta krēslu cīnīsies "oranžās revolūcijas" līdere, premjerministre Jūlija Timošenko un līdzšinējās opozīcijas līderis Viktors Janukovičs.

Vaidere uzsver, ka gaidāma sīva cīņa starp abiem prezidenta amata kandidātiem. Patlaban grūti prognozēt Timošenko izredzes iegūt prezidenta posteni, jo viņa kopā ar tā dēvētās oranžās revolūcijas līderi Viktoru Juščenko ir ieslīguši savstarpējos pārmetumos un apvainojumos, kas savukārt ir atstājis negatīvu ietekmi uz vēlētājiem un šķēlis arī Ukrainas sabiedrību valsts turpmākajai virzībai uz rietumiem, atzīst EP deputāte.

Vaidere prognozē: "Ja vēlēšanās kāds no kandidātiem gūs uzvaru ar nelielu balsu pārsvaru, tad, iespējams, rezultāti tiks apšaubīti, un vēlēšanu rezultāti, iespējams, būs jāvērtē tiesai. Var gadīties, ka arī tik drīz mēs neuzzināsim nākamo Ukrainas prezidenta vārdu."

Šādus līdzīgus viedokļus pauduši arī citu valstu eiroparlamentārieši, ar kuriem kopā Vaidere novēro vēlēšanas Ukrainā, informēja Salmgriezis.

Vaidere darbojas arī Eiropas Savienības un Ukrainas Parlamentārās sadarbības komitejā.

Kā ziņots, šodien Ukrainā notiks prezidenta vēlēšanu otrā kārta, un pēc agresīvās kampaņas abi kandidāti - premjerministre Timošenko un līdzšinējās opozīcijas līderis Janukovičš - joprojām pauž pārliecību par savu uzvaru.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais