Rīgā neadekvāts vīrietis nežēlīgi uzbrucis savai vecmāmiņai

© F64

Vakar Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti saņēma satrauktu iedzīvotāju zvanu par aizdomīgiem trokšņiem un iespējamu vardarbību kaimiņu dzīvoklī. Policisti nekavējoties reaģēja uz saņemto informāciju un devās uz zvanītāja norādīto dzīvokli Jaunsaules ielā.

Ierodoties notikuma vietā un pārbaudot informāciju, policisti zvanījuši pie dzīvokļa durvīm. Jau pēc brīža dzīvokļa saimnieks atvēris durvis, ar ieroci tēmējot uz policistiem un rupji lamājoties. Reaģējot uz vīrieša agresivitāti un rūpējoties par iedzīvotāju un arī pašu drošību, policisti atbruņoja vīrieti. Atņemot viņam ieroci, tika konstatēts, ka tā ir gāzes pistole. Likumsargi agresīvo 1985. gadā dzimušo vīrieti aizturēja.

Ieejot dzīvoklī , policisti konstatēja, ka tur atrodas arī kāda kundze gados. Viņa policistiem pastāstījusi, ka agresīvais vīrietis ir viņas mazdēls, kurš izdemolējis dzīvokli un viņu sitis. Likumsargi izsauca mediķus, kuri cietušo kundzi nogādāja medicīnas iestādē.

Policisti agresīvo uzbrucēju, kurš atradās vairāk nekā vienas promiles reibumā, nogādāja iecirknī. Šobrīd pret aizturēto vīrieti ir uzsākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tās likumisku dienesta darbību. Tāpat, pēc ekspertīžu rezultātu saņemšanas, tiks uzsākts kriminālprocess par miesas bojājumu nodarīšanu cietušajai kundzei.

Latvijā

Transporta enerģijas likums paredz veicināt transporta nozares “zaļināšanu”, ieviešot transporta enerģijas modernizēšanas pienākumus, kā arī samazināt patēriņam nodotās transporta enerģijas siltumnīcefekta gāzes emisiju intensitāti par vismaz 16% līdz 2030. gadam.