Fonda “Viegli” koncerti būs pieejami arī TV un radio

© publicitātes

Imanta Ziedoņa fonda “Viegli” ikgadējie Ziemassvētku koncerti “Kāds esi, nāc” jau 13., 14. un 15. decembrī ieskandinās Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeju.

15. decembra noslēdzošo koncertu būs iespējā redzēt tiešraidē Lattelecom televīzijas kanālā “STV Pirmā” un internetā lattelecom.tv pulksten 22. Koncerta ieraksts skanēs arī 26. decembrī pulksten 19.05 Latvijas Radio 1 ēterā un Ziemassvētku brīvdienu laikā Radio SWH.

Koncertos uzstāsies fonda „Viegli” mūziķi Renārs Kaupers, Māra Upmane-Holšteine, Jānis Holšteins-Upmanis, Raimonds Gusarevs, Jānis Strapcāns, Kārlis Kazāks un citi fonda dalībnieki. Tāpat kā katru gadu, būs iespēja sarūpēt Ziemassvētku dāvanas – mūzikas albumus “Loks paliek vaļā” un “Vakars. Pietura. Jasmīns”, kā arī fonda “Viegli” kalendāru 2016. gadam ar Imanta Ziedoņa dzeju.

Ar Latvijas Pasta atbalstu koncertu laikā būs iespēja draugiem Latvijas teritorijā nosūtīt mākslinieces Līgas Kitchen dizainētās pastkartes. Klubs “Piens” sagādās pašus garšīgākos siltos dzērienus un uzkodas, bet par radošiem pārsteigumiem, koncertu gaidot, jau stundu pirms sākuma, rūpēsies Zinātkāres centrs „Zili Brīnumi”.

„Šogad koncertos būsim paši, kādi esam – visā savā raibajā sastāvā. Uz skatuves būs gan tie, kuru darbs ir saistīts ar mūziku, gan tie, kuri ikdienu pavada, visu plānojot. Tāds pozitīvs tabora gars – draugi sanāk un dzied visi. Jo tā mēs arī rakstījām albumu – visi kopā radot to īpašo atmosfēru,” stāsta fonda „Viegli” dibinātāja un mūziķe Māra Upmane-Holšteine, uzsverot, ka «mazo, intīmo kvarķirņiku sajūtu viņi mēģinās izspēlēt caur negaidītu scenogrāfijas risinājumu. Un par to paldies Agnesei Kauperei un Viesturam Meikšānam.

„Tik savdabīgs, kupls un ikdienā reti sastopams sastāvs vien ir ko vērts!» uzskata fonda „Viegli” dibinātājs un mūziķis Jānis Holšteins-Upmanis. Muzicēt kopā ar mīļiem kolēģiem viņam vienmēr sagādā baudījumu, tāpēc viņš šos koncertus gaida ar nepacietību, jo, gluži vienkārši – gribas muzicēt. “Un, ja vēl iemesls ir tik īpašs – jaunā albuma “Loks paliek vaļā” dziesmas, tad man jāsecina tikai viens: koncertos pumpuri sprāgs!”

Joprojām ir pieejamas biļetes uz 14. decembra koncertu pulksten 21.30 un papildkoncertu 15. decembrī pulksten 21.30 (portālā ekase.lv).

Svarīgākais