Skolotāja no Latvijas atzīta par vienu no labākajiem pedagogiem pasaulē [papildināts]

© globalteacherprize.org

"2016 Global Teacher Prize" mājaslapā publicētā informācija liecina, ka skolotāja no Latvijas atzīta par vienu 50 labākajiem pedagogiem pasaulē.

Skolotāja Dana Narvaiša iekļuvusi 50 labāko pasaules skolotāju sarakstā, kuri atlasīti no tūkstošiem pieteikumu, kas saņemti no 148 pasaules valstīm. 50 labāko skolotāju saraksta vidū ir arī pedagogi no Lielbritānijas, Pakistānas, Krievijas, Meksikas, Kanādas, Indijas, Bolīvijas, Grieķijas un citām valstīm. 

Tikmēr finālistu sarakstā iekļauti 29 pedagogi un uzvarētājs tiks paziņots 2016.gada martā Pasaules Izglītības un prasmju forumā.

Kā liecina "2016 Global Teacher Prize" mājaslapā publicētā informācija, labākajam no vēlāk izvirzītā TOP 10 tiks piešķirta balva viena miljona ASV dolāru apmērā. Balva tiks piešķirta otro gadu, un tā tiek dēvēta par Nobela prēmiju par skološanu. Tā ir lielākā šāda veida balva, informē aģentūra LETA. 

Latvijā

IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbrauca. 5 miljoni iztērēti, bet kļūdas prognozēs neatzīst. Ja pirms olimpiskā turnīra IZM un LBS solīja naudu budžetam, šobrīd atrunājas ar emocijām un patriotismu. Olimpisko atlasi ar pustukšajām tribīnēm un naudas izlietošanas lietderību neviens nevērtēs, vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Svarīgākais