Vakar traģiska nelaime notikusi gan Bauskas, gan Rēzeknes novados

© F64

Kā vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, vakar ugunsgrēkos dzīvību zaudējuši divi cilvēki.

Vakar no rīta VUGD saņēma izsaukumu uz Bauskas novada Brunavas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī pie krāsns deg grīda. Ugunsgrēkā gāja bojā 79 gadus veca sieviete.

Nepilnu stundu vēlāk ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Rēzeknes novada Audriņu pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka mājā deg dīvāns, grīda un siena. Ugunsgrēkā gāja bojā jauns vīrietis.


Abus notikumus izmeklēs Valsts policija.


Kopumā azvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.decembra plkst. 6.30 līdz 8.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 88 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu un 61 uz glābšanas darbiem, savukārt astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais