Noskaidrota Latvijas Jauniešu galvaspilsēta

© F64

Izglītības un zinātnes ministrijas rīkotajā konkursā "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2016" uzvarējusi un pirmās Jauniešu galvaspilsētas titulu ieguvusi Jelgava. Tieši šī pilsēta visa nākamā gada garumā kļūs par epicentru svarīgākajām Latvijas jaunatnes politikas aktivitātēm un jauniešu pasākumiem.

"Šis ir vēsturisks mirklis, jo Latvijas jauniešiem nu būs pašiem sava galvaspilsēta, - vieta, kur attīstīties jaunām idejām, īstenot projektus, rast sabiedrotos un veidot savu pilsētu un pasauli labāku un gudrāku. Ir patiess prieks par pašvaldību atsaucību un ieinteresētību piedalīties konkursā, bet Jelgavai jānovēl daudz drosmīgu ieceru. Jūs esat pirmie, un ar jūsu veikumu savas ieceres un darbus samēros sekotāji," uzsver Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa.

Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar pārējiem konkursa organizatoriem Latvijas Jauniešu galvaspilsētā nākamajā gadā organizēs pieredzes apmaiņas semināru jaunatnes lietu speciālistiem no visas Latvijas, Eiropas informācijas tīkla jauniešiem Eurodesk "Time to Move" ("Laiks doties!") aktivitātes, Starptautiskās Jaunatnes dienas pasākumu 12.augustā, Strukturētā dialoga reģionālo konferenci, konkursa "Labākais darbā ar jaunatni 2016" laureātu sveikšanas svinīgo ceremoniju.

Sestdien svinīgajā pasākumā uzvarētājam tika pasniegts Latvijas Jauniešu galvaspilsētas ceļojošais kauss un parakstīta divpusējā labās gribas apņemšanās veicināt darba ar jaunatni atpazīstamību un vienotu izpratni.

Konkursa finālā sacentās Cēsu novads, Jelgava, Liepāja un Madonas novads sadarbībā ar Gulbenes novadu. Uzvarētāja noteikšanai tika ņemts vērā gan žūrijas vērtējums, gan publiskās balsošanas rezultāti. Arī nākamgad plānots organizēt līdzvērtīgu konkursu "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2017".

Konkursu "Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2016" Izglītības un zinātnes ministrija organizē sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, Latvijas Pašvaldību savienību, Latvijas Jaunatnes padomi un jauniešu organizāciju "Avantis". Šāds konkurss tiek rīkots pirmo reizi, un tā mērķis ir popularizēt darbu ar jaunatni pašvaldību vidū, veicināt pašvaldību sadarbību un pieredzes apmaiņu jaunatnes jomā, kā arī paaugstināt darbā ar jaunatni iesaistīto personu un jaunatnes organizāciju prestižu.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais