Uzsāk ziedojumu vākšanu patvēruma meklētājiem Latvijā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © SCANPIX

Facebook grupa "Gribu palīdzēt bēgļiem" sadarbībā ar biedrību „Kaņepes Kultūras centrs” ir atvērusi īpašu ziedojumu kontu, lai dotu iespēju ziedot naudas līdzekļus dažādām neatliekamām patvēruma meklētāju Latvijā vajadzībām.

„Gribu palīdzēt bēgļiem” pārstāvis Egils Grasmanis norāda: „Facebook grupa ir izveidota šī gada septembrī. Tās mērķis ir sniegt palīdzību patvēruma meklētājiem un bēgļiem, kuri ierodas Latvijā. Kopš grupas izveides tās dalībnieki un citi atbalstītāji ir ziedojuši dažādas mantas un laiku, lai uzlabotu patvērumu meklētāju situāciju un veicinātu viņu iepazīšanos ar Latviju. Taču pašlaik ir skaidrs, ka ziedojumi varētu palīdzēt šo palīdzību sniegt koordinētāk un efektīvāk, ātrāk reaģējot arī atsevišķās neatliekamās situācijās.”

Kaut arī patvēruma meklētāji saņem valsts atbalstu, ir situācijas, kurās nepieciešama papildu palīdzība. Pašlaik plānots, ka piesaistot ziedojumus, būs iespējams centralizēti iegādāties papildu pārtiku patvēruma meklētājiem (rīsi, cukurs, eļļa, milti). Tāpat saziedotie līdzekļi tiks izmantoti transporta izdevumiem patvēruma meklētājiem no Muceniekiem uz Rīgu un atpakaļ dalībai dažādos integrācijas pasākumos un citām vajadzībām.

Ziedojumu konts: LV63HABA0551040979831, Swedbanka, saņēmējs: biedrība "Kaņepes Laikmetīgās Kultūras centrs", reģ. nr: 40008229307. Lūgums norādīt “Ziedojums”.

Pārskatu par izdevumiem no ziedojuma konta Facebook grupa sniegs reizi mēnesī.

Svarīgākais