Straujuma kā sava darba turpinātāju redz Kozlovski

© F64

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) atzīst, ka lēmums par demisiju bijis pārdomāts.

Premjerministre šodien žurnālistiem norādīja, ka ir noslēdzies zināms laika posms un, lai valsts varētu aktīvi virzīties uz priekšu, valdība ir "jārestartē".

"Uz priekšu darāmā cēlienā ir jānāk jauniem cilvēkiem," teica politiķe.

Straujuma arī uzskaitīja valdības paveikto laikā, kamēr viņa ir bijusi premjerministre, piemēram, elektroenerģijas tirgus sakārtošana, atbalsts jaunajām ģimenēm mājokļa iegādei, kā arī pieņemtos divus valsts budžetus.

Valsts attīstība patlaban ir stabila, ir vērojama iekšzemes kopprodukta palielināšanās, darba samaksas pieaugums, bezdarba līmeņa samazināšanās un ir veiksmīgs investīciju pieaugums, pozitīvs eksporta pieaugums, viņa uzskaitīja.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) kā sava darba turpinātāju redz iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V).

"Es personīgi redzu cilvēku, kas varētu pārņemt iesāktos darbus. Viņš ir pierādījis, ka grūtos brīžos ir gatavs uzņemties atbildību," žurnālistiem atzina premjere.

Kozlovski viņa šodien ieteiks arī "Vienotības" valdes sēdē un aizstāvēs viņa kandidatūru. "Tas ir mans personīgais viedoklis," viņa uzsvēra.

Par iespējamiem premjerministra amata kandidātiem Straujuma domājusi jau kādu laiku. Ir apsvērti vairāki varianti - gan ministri, gan tādi, kuri līdz šim nav bijuši saistīti ar valdību un Saeimu. Kā viens no variantiem bijis Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, kurš, pēc premjerministres domām, ir labs pašvaldības vadītājs. "Bet ir ļoti grūti cilvēkam, kurš ne reizi nav bijis valdībai tuvumā, uzreiz kļūt par valdības vadītāju," viņa atzina.

Tāpat apsvērta ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) kandidatūra, tomēr viņam svarīgāks ir darbs ārlietu jomā.

Ideja par Kozlovska kandidatūru esot radusies viņai personīgi, tomēr kādā sarunā viņa dzirdējusi citu cilvēku minam viņa vārdu. Tomēr nav bijis tā, ka viņa esot paziņojusi: "Es tagad demisionēju, ņemiet Kozlovski. Tā tās lietas nenotiek."

Straujuma atzina, ka pēc viņas domām, darbu var turpināt arī liela daļa pašreizējās valdības ministru.

Kā ziņots, Ministru prezidente Straujuma šodien paziņoja par atkāpšanos no amata.

Straujuma šodien žurnālistiem norādīja, ka laikā, kamēr viņa ir vadījusi valdību, ir pieņemti divi valsts budžeti, valsts ekonomiskā situācija ir uzlabojusies un valsts atrodas labā stāvoklī. "Uzskatu, ka ir nepieciešamas jaunas idejas, jauns pienesums un enerģija, lai padarītu iesāktos darbus," teica Straujuma.

Straujuma valdības vadītāja amata pienākumus sāka pildīt 2014.gada 22.janvārī, stājoties iepriekšējā valdības vadītāja Valda Dombrovska (V) vietā, kurš paziņoja par savu demisiju pēc Zolitūdes traģēdijas 2013.gada novembra beigās.

 

Svarīgākais