Spēcīgais vējš izraisījis elektroapgādes traucējumus visā Latvijā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Šorīt elektroapgādes traucējumi ir aptuveni 14 000 AS "Sadales tīkls" (SD) klientu, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji Tatjana Smirnova.

Kā rāda SD atslēgumu karte, visvairāk atslēgumu ir Latgalē, Vidzemē un Kurzemē.

Spēcīgais vējš, kas nedēļas nogalē šķērsoja Latvijas teritoriju, izraisīja postījumus arī AS "Sadales tīkls" elektrotīklā. Atbilstoši vēja stiprumam un pārvietošanās ceļam arī situācija elektrotīklā bija mainīga un pēc spēcīgā vēja piektdien, 4.decembrī, un naktī uz sestdienu lielākie elektroapgādes traucējumi bija valsts ziemeļaustrumu un austrumu daļā, kuri, veicot intensīvu darbu, dienas laikā tika novērsti, informēja Smirnova.

Tomēr, kā meteorologi prognozēja, spēcīgās vēja brāzmas valsts teritoriju sasniedza arī svētdien vakarā, un šorīt elektroapgādes traucējumi ir aptuveni 14 000 "Sadales tīkls” klientu.

Diennakts tumšajā laikā uzņēmuma operatīvais personāls veica bojājumu lokalizēšanu un organizēja pārslēgumus elektrotīklā, bet dienas gaišajā laikā turpināsies intensīvs darbs, lai novērstu tehniski sarežģītākos un laikietilpīgākos bojājumus, kas ir elektrolīnijās iegāzti koki, kas pārrāva elektrolīniju vadus, un bojāti elektrolīniju balsti.

Jau ziņots, ka šajā nedēļas nogalē Latvijā pūta brāzmaini vēji, kuri valsti nepametīs arī nākamajā nedēļā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.