Lidosta "Rīga" attīstības veicināšanai izvirzījusi vairākus mērķus

© F64

Starptautiskā lidosta "Rīga" attīstības veicināšanai izvirzījusi vairākus mērķus, tai skaitā plānots piesaistīt kravu operatorus, integrējot Rīgas lidostu Baltijas valstu un Ziemeļeiropas apgādes sistēmā, liecina lidostas biznesa stratēģija.

Tāpat plānota uzņēmējdarbības attīstības veicināšana, piesaistot nomniekus lidostas teritorijā un tās tiešā tuvumā, kā arī klastera izveide gaisa kuģu apgādes, remontu, izglītības un citās sfērās.

Turpmāk arī paredzēta operacionālas sadarbības attīstība ar nacionālo lidsabiedrību "airBaltic", kā arī kopīgu stratēģisko attīstības virzienu noteikšana.

Paredzēta arī Latvijas kā tūrisma galamērķa un Latvijas kā biznesam pievilcīgas valsts tēla popularizēšana.

Kā vīzija minēts, ka lidosta ir pirmās izvēles lidosta Baltijas valstīs ceļotājiem un uzņēmējiem, savukārt kā stratēģiskais mērķis - radīt, uzturēt un pilnveidot pozitīvu klientu pieredzi, nodrošinot augstas kvalitātes pakalpojumus

Kā ziņots, starptautiskā lidosta "Rīga" ir pabeigusi darbu pie biznesa plāna izstrādes, kurš cita starpā paredz nākamajos 20 gados pasažieru skaita pieaugumu par 40% - līdz septiņiem miljoniem klientu.

Iemesli jauna biznesa plāna izstrādei bijuši izmaiņas lidostu un lidsabiedrību biznesa modeļos, tostarp zemo cenu aviosabiedrību ekspansija, kas būtiski ietekmē lidostu, kā arī "airBaltic" stratēģija, darbības loma un ietekme uz lidostas attīstību.

 

Svarīgākais