Noskaidrota iedzīvotāju attieksme par papildus darbaspēka ieplūšanu valstī

© F64

Vairums Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka papildu darbaspēka ieplūšana valstī ir nevēlama, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad 42% iedzīvotāju norādījuši, ka papildu darbaspēka ieplūšana Latvijā ir pilnībā nevēlama, savukārt vēl 35% iedzīvotāju darbaspēka ieplūdumu uzskata par drīzāk nevēlamu. Kopumā negatīvu attieksmi pret šo procesu šogad pauduši 77% iedzīvotāju.

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu negatīvas attieksmes paudēju īpatsvars sarucis par septiņiem procentpunktiem, šogad sasniedzot 2008.gada līmeni, kad 79% iedzīvotāju nav vēlējušies papildu darbaspēja pieplūdumu valstī. Kopš 2009.gada šādi domājošu cilvēku īpatsvars nav krities zem 80% robežas, augstāko īpatsvaru sasniedzot 2009.gadā, kad papildu darbaspēka pieplūdumu kā nevēlamu uzskatīja 89% iedzīvotāju.

Savukārt šogad kāpis to iedzīvotāju īpatsvars, kuri uzskata, ka papildu darbaspēka ieplūšana valstī ir vēlama, sasniedzot augstāko rezultātu kopš 2005.gada - šogad papildu darbaspēka ieplūdumu valstī atbalstīja 17% iedzīvotāju, kas ir par sešiem procentpunktiem vairāk nekā pērn. Šogad 14% iedzīvotāju norādīja, ka papildu darbaspēka ieplūšana ir drīzāk vēlama, savukārt vēl trīs procentpunkti iedzīvotāju norādīja, ka tas ir ļoti vēlami.

Svarīgākais