"Vienotības" kongress: Āboltiņa noliedz vēlmi ieņemt ministru amatus

© F64

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa šodien notiekošajā partijas kongresā noliedza vēlmi ieņemt vairāku ministru amatus, uzsverot, ka viņas ambīcijas ir "kalpot Latvijai".

"Vienotības" kongresā partijas priekšsēdētāja pauda, ka "Vienotības" biedri nedrīkst šaubīties viens par otru un neuzticēties viens otram.

"Mēs paši nedrīkstam žonglēt ar baumām ap mūsu cilvēkiem. Ikviens, kurš šobrīd iesaistās šādās spekulācijās, kuras ar tādu baudu izgaršo koalīcijas partneri, vājina mūsu organizāciju un rada neuzticību vēlētājos. Varbūt mums sev jāuzdod jautājums, kāpēc, pirms diskusija notikusi mūsu pašu vidū, mūsu partneri jau steidz aizgūtnēm nominēt, slavēt vai noraidīt kādus amatu kandidātus," pauda Āboltiņa.

Viņa norādīja, ka tiek runāts arī par viņas ambīcijām. Pēc Āboltiņas teiktā, šīs ambīcijas ir dzīvot Latvijā, kalpot Latvijai.

"Vienotības" līdere noliedza, ka viņai būtu vēlēšanās ieņemt aizsardzības, iekšlietu, tieslietu, ārlietu vai satiksmes ministra amatus. Tomēr, neatkarīgi no amata, ko viņa ieņems, viņa "kalpos Latvijai".

"Nereti man tiek pārmests, ka atļaujos izteikties kritiski par mūsu vadītās valdības darbu, bet es tiešām vienmēr esmu uzskatījusi un uzskatu, ka tā ir partijas vadītāja atbildība - spēt paraudzīties uz notiekošo objektīvi," turpināja Āboltiņa.

Viņa skaidroja, ka kritikas un priekšlikumu mērķis nav kādu nomelnot vai apvainot. "Vēlos panākt no mūsu komandas mērķtiecīgu darbu, nevis runas vai darbības imitāciju. Es patiesi ticu, ka "Vienotība" kā politisks spēks spēj parādīt izlēmīgu, neatlaidīgu un stingru rīcībspēju. Glaimi un konkurentu pienesti meli nekad nav palīdzējuši risināt sasāpējušas problēmas," teica Āboltiņa.

Kā ziņots, partija "Vienotība" šodien pulcējusies uz ikgadējo kongresu, kas veltīts diskusijām par partijas politiskajiem mērķiem Latvijas simtgadei.

Pēdējā laikā politikas kuluāros aktīvi tiek runāts par iespējamo valdības nomaiņu, un kontekstā ar iespējamiem premjera amata kandidātiem izskanējis arī Āboltiņas vārds.

Svarīgākais