Ventspils un Liepājas ostās daļēji ierobežota kuģu satiksme

© F64

Ventspils un Liepājas ostās šodien, pastiprinoties vējam, joprojām ir daļēji ierobežota kuģu satiksme.

Ņemot vērā prognozes par stipru vēju, Ventspils ostā joprojām nav ienākuši tankeri, aģentūru LETA informēja ostas kapteiņa dienestā. Savukārt Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe aģentūrai LETA norādīja, ka situācija, salīdzinot ar vakardienu, nav būtiski mainījusies.

"Ja vēja ātrums pārsniedz 15-16 metrus sekundē, kuģu satiksme ir ierobežota. Šobrīd viens kuģis gaida, bet četros pēcpusdienā pēc saraksta vienam prāmim būtu jāiziet. Skatīsimies, kas tad notiks, jo spēcīgākais pūtiens mums bija vakar vakarā, ap plkst.23. Šobrīd, vēl pirms stundas, vēja ātrums sasniedza 18-19 metrus sekundē," viņa sacīja.

Tikmēr Salacgrīvas ostas pārvaldnieks Ivo Īstenais aģentūrai LETA apliecināja, ka arī Salacgrīvas ostā kuģu satiksme ir ierobežota, ņemot vērā vēja ātrumu. Tomēr, kā skaidroja pārvaldnieks, situācija neesot kritiska, bet gan ierasta. "Kad vējš pierims, satiksme atkal tiks turpināta," viņš sacīja, norādot, ka līdzīga situācija ir lielākajā daļā ostu.

Jau ziņots, ka šajā nedēļas nogalē Latvijā ir gaidāma stipra vētra, tomēr brāzmaini vēji valsti nepametīs arī nākamajā nedēļā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Šodien vēja brāzmas pierims, tomēr jau vakarpusē tās atkal sāks pastiprināties, savukārt svētdienas vakarā un naktī uz pirmdienu vētras laikā brāzmu spēks var sasniegt ātrumu līdz 30 metriem sekundē.

 

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.