FOTO: Policija uz Bauskas šosejas notver nelegālo cigarešu pārvadātāju

© Valsts policija

Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki uz Bauskas šosejas pārtvēruši nelegālo cigarešu pārvadātāju, pie kura atrastas 170 800 nelegālās cigaretes. Aizturēti divi vīrieši un atsavināts kravas mikroautobuss.

Šā gada novembra otrajā pusē VP ENAP darbinieki pārbaudīja operatīvo informāciju par kādu vīrieti, kurš policijas uzmanības lokā bija nonācis saistībā ar aizdomām par nelegālo cigarešu pārvadāšanu.

Pārbaudes ietvaros uz Bauskas šosejas tika apturēts kravas mikroautobuss, kura kravas nodalījumā tika atrastas 140 000 “Premjer” markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes preču zīmēm, bet salonā vēl 200 “Kiss Dream” markas cigaretes bez akcizēto preču uzlīmēm. Uzreiz arī tika aizturēts kravas mikroautobusa šoferis – kāds 1967.gadā dzimis vīrietis.

Vēlāk tika pārbaudīta arī aizturētā vīrieša dzīvesvieta, kurā arī tika atrastas nelegālās cigaretes: 5200 “Fest” markas cigaretes, 600 “Bayron” markas cigaretes, 6800 “Carat” markas cigaretes, 10 000 “NZ Gold” markas cigaretes un 8000 “Premjer” markas cigaretes. Tāpat telpās tika atrasts nelegālais alkohols – 17 pudeles alkoholiska dzēriena “Jamaica Rum”, desmit pudeles degvīna “Zolotaja kolekcija”, septiņas pudeles degvīna “Kļuvenaja” un piecas 5 litru tilpuma PET pudeles, kurās visticamāk bija spirts. Mājoklī arī aizturēts 1967.gadā dzimis vīrietis.

Akcizētās preces un noziegumā izmantotais mikroautobuss atsavināti, bet pret abiem vīriešiem uzsākts kriminālprocess par alkoholisko dzērienu un tabakas nelikumīgu uzglabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēts līdz pat piecus gadus ilgs cietumsods.