VID: 11 mēnešu nodokļu ieņēmumu plāns izpildīts

© F64

Nodokļu ieņēmumu plāns 11 mēnešos šogad ir izpildīts, šorīt intervijā LTV sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) direktore Ināra Pētersone.

Nodokļu ieņēmumu plāns 11 mēnešos ir izpildīts ar uzviju piecu miljonu eiro apmērā.

Salīdzinājumā ar pagājušā gada 11 mēnešiem nodokļu ieņēmumi ir par 5,8% augstāki, iekasēts par 350 miljoniem eiro vairāk.

Nodokļu jomā visvairāk no plāna atpaliek pievienotās vērtības nodokļa (PVN) ieņēmumi, lai arī oktobrī un novembrī ir konstatēta PVN iekasēšanas plāna pārpilde. Decembris nebūs iespējams "pievilkt" PVN ieņēmumus tā, lai izpildītu šā gada PVN nodokļa ieņēmuma plānus, prognozēja VID vadītāja.

Pētersone vērtēja, ka šogad budžets pildās ļoti labi un atbilstoši kopējai situācijai.

VID ģenerāldirektore uzsvēra, ka 11 mēnešos ir izpildīts nodokļu plāns, par ko atbildīgs VID, taču jautājumā par nenodokļu sadaļu un nodevu iekasēšanu VID ir "tikai saskaitītāji".

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais