"Aristotelis" iešūpos studentus mācību gadam

Svētdien, 6.septembrī, plkst. 18 sāksies tradicionālie Latvijas Universitātes jauno studentu sveikšanas svētki „Aristotelis”. To ietvaros norisināsies svinīgs pasākums Doma laukumā, bet vakara turpinājumā Universitātes galvenajā ēkā paredzēta izklaidējošā daļa ar muzikāliem pārsteigumiem.

Jauno studentu svētki šogad notiks 43.reizi, un to mērķis ir dot iespēju jaunajiem Latvijas Universitātes studentiem kopīgi iesākt savu studiju dzīvi un iepazīties ar studiju biedriem un Universitātes vadību. Pēc enerģiskas ballītes studenti jau pirmdien dosies uz pirmajām lekcijām, tādējādi iepazīstot studenta dzīves grūtākās dienas.

Kā ierasts, svētki notiks dienu pirms oficiālo studiju sākuma – svētdien, 6.septembrī. Plkst. 18 paredzēta svētku svinīgā daļa Doma laukumā, kur pulcēsies visu Latvijas Universitātes (LU) 14 fakultāšu pirmā kursa studenti, kurus sveiks LU rektors Mārcis Auziņš, fakultāšu dekāni, vecāko kursu studenti un korporāciju pārstāvji, kā arī pats Aristotelis. Studentiem apsveikumu veltīs arī izglītības ministre Tatjana Koķe, piedalīties uzaicināts arī Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Doma laukumā jaunos studentus ar priekšnesumiem priecēs Universitātes radošie kolektīvi – koris „Juventus” un tautas deju ansamblis „Dancis”. Pēc svinīgās pasākuma daļas studenti dosies lāpu gājienā no Doma laukuma pa Vecrīgas ielām uz Alma Mater.

Par godu Latvijas Universitātes 90 gadu jubilejai šogad pēc turpat 30 gadu pārtraukuma svētku saviesīgā daļa pulksten 21 notiks „mājās” – Universitātes galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19. Pasākuma īpašais viesis būs viens no latviskās hiphopa kultūras pamatlicējiem Gustavo, bet šīs nakts muzikālo dažādību nodrošinās arī „Voiceks Voiska”, „Oranžās brīvdienas”, Roberts Gobziņš „2 Anna un Resnie putni”; ar dažādām performancēm uzstāsies arī populāri dīdžeji un vīdžeji. LU gaiteņos un pagalmos varēs atvilkt elpu, skatoties īsfilmu programmu.

1. kursa studentiem, uzrādot flaijeri, biļešu cena – Ls 3, pārējiem pasākuma apmeklētājiem – Ls 5. Biļetes var iegādāties LU Studentu padomē.

Svarīgākais