Aiztur kārtējos negodprātīgos autovadītājus

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Valsts policija sociālajā tīklā facebook informē, ka novembrī par kukuļdošanu aizturēti divi autovadītāji.

Novembrī Rīgas reģionā konstatēti divi gadījumi, kad autovadītāji ievērojami pārsnieguši atļauto ātrumu, un, lai izvairītos no administratīvā soda, piedāvājuši ceļu policistiem kukuli. Par šiem gadījumiem policija uzsākusi kriminālprocesus.

17.novembrī Spuņciemā, uz autoceļa Rīga-Ventspils, tika apturēts kāds kravas auto Scania par ātruma pārsniegšanu. Ceļa posmā, kur atļautais ātrums ir 50 kilometri stundā, auto pārvietojās ar ātrumu 75 kilometri stundā. Lai izvairītos no soda, transportlīdzekļa vadītājs, 1951.gadā dzimis vīrietis, piedāvāja policistam kukuli 15 eiro apmērā.

Savukārt 26.novembrī uz autoceļa Rīga-Ainaži Baltezerā par ātruma pārkāpšanu apturēts kāds kravas auto Iveco. Ceļa posmā, kur atļautais ātrums ir 50 kilometri stundā, auto pārvietojās ar gandrīz divas reizes lielāku ātrumu – 95 kilometriem stundā. Auto vadīja kāds 1964.gadā dzimis vīrietis, kurš centās izvairīties no administratīvā soda, piedāvājot ceļu policistam kukuli – 20 eiro, kā arī 1000 Baltkrievijas un 100 Krievijas rubļus.

Pret abiem transportlīdzekļu vadītājiem uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta par kukuļdošanu. Par šādu noziegumu var sodīt pat ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem. Šogad Rīgas reģionā konstatēti jau 48 kukuļdošanas gadījumi.

Valsts policija atgādina, ka ne tikai kukuļa došana, bet arī piedāvāšana ir noziegums, par kuru personu sauc pie kriminālatbildības.