Dāvim ziedotais palīdz vēl 36 bērniem

© F64

Bērnu slimnīcas fonds šogad palīdzējis 36 bērniem, kuriem bijusi nepieciešama medicīniskā palīdzība ārpus Latvijas, izlietojot 40 364 eiro no savulaik Dāvim saziedotās naudas ārstniecībai Filadelfijas Bērnu slimnīcā ASV.

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa atgādina, ka Dāvja ārstniecībai tika saziedots vairāk naudas nekā bija nepieciešams, tāpēc fonds nolēma atlikušo naudu izlietot pacientiem, kuriem arī nepieciešama medicīniskā palīdzība ārpus Latvijas. No šāgada aprīļa līdz novembrim palīdzība sniegta 26 bērniem – par katru palīdzības gadījumu Bērnu slimnīcas fonds sniedzis atskaiti sabiedrībai. Onkoloģijas nodaļas pacientam Aleksejam (9 gadi) fonds piemaksājis par analīzēm, kas veiktas Tartu. Jānim (5 gadi) fonds turpināja apmaksāt uzturēšanos Hamburgas klīnikā pēc aknu transplantācijas, kā arī apmaksāja viņa un mammas atgriešanos mājās. Ņikitam (13 gadu) nepieciešama aknu transplantācija, fonds apmaksāja ceļa izdevumus kopā ar mammu nokļūšanai klīnikā Hamburgā. Uz Vāciju devās arī Alise (14 gadu) ar smagu aknu saslimšanu, viņai būs nepieciešama aknu transplantācija, fonds apmaksāja ceļa izdevumus potenciālā donora saderības pārbaudēm. Piecus mēnešus mazajai Stellai, onkoloģijas nodaļas pacientei, apmaksāti kurjerpasta pakalpojumi izmeklējumu nosūtīšanai uz klīniku Vīnē. Šādi paši izdevumi segti onkoloģijas pacientei Alisai (12 gadu), bet Daniilam (13 gadu) un Elzai (četri gadi), onkoloģijas pacientiem, apmaksāti ģenētiskie izmeklējumi Vīnē.

Vairākiem onkoloģijas pacientiem – Ņikitam (astoņi gadi), Liānai (11 gadu), Stefanam (trīs gadi), Anastasijai (12 gadu) un Sņežanai (septiņi gadi) – fonds apmaksājis kurjerpasta pakalpojumus izmeklējumu nosūtīšanai uz klīniku Viļņā, dažiem pacientiem segti izmeklējumu, ceļa un uzturēšanās izdevumi šajā klīnikā. Vienai mazajai pacientei apmaksāts arī kurjerpasts medikamentu steidzamai piegādei no klīnikas Viļņā uz Rīgu. Onkoloģijas pacientam Dāvim (deviņi gadi) apmaksāti mājupceļa izdevumi pēc ārstēšanās Berlīnē, bet Artūram (četri gadi) – steidzama nokļūšana Berlīnē. Anastasijai (septiņi mēneši) apmaksāti kurjerpasta pakalpojumi izmeklējumu nosūtīšanai uz klīniku Amsterdamā un izmeklējumu veikšana. Nikolai (četri gadi), pacientei ar retu zarnu trakta saslimšanu, fonds sedza ceļa izdevumus nokļūšanai klīnikā Tībingenā.



Svarīgākais