Diennakts tumšajā laikā atkal cietuši gājēji

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Aizvadītajā diennaktī vairākos gadījumos mediķu palīdzība bijusi nepieciešama gājējiem, kuri guvuši dažādas traumas pēc sadursmes ar automašīnu.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola aģentūrai LETA stāstīja, ka kopumā cietuši deviņi gājēji, no kuriem septiņi cietuši tieši diennakts tumšajā laikā, tādēļ cilvēkiem jāparūpējas par atstarojošiem elementiem, lai automašīnu vadītāji viņus tumšajā laikā varētu pamanīt.

Cietušo vidū bija arī divi bērni - astoņus un deviņus gadus veci, bet četros gadījumos gājēji pēc sadursmes ar automašīnu guvuši smagas traumas.

Rīgā 40 gadus veca sieviete, kura bijusi alkohola reibumā, guvusi politraumu no sadursmes ar automašīnu, kad šķērsojusi ielu neatļautā vietā, bet Rīgas reģionā 48 gadus veca sieviete šķērsojusi gājēju pāreju, kad viņu notriekusi automašīna. Tāpat politraumu Rīgas reģionā guvis kāds 67 gadus vecs vīrietis, kurš nav pamanījis no stūra izbraucošu automašīnu, bet Zemgales reģionā 81 gadu vecs vīrietis, būdams alkohola reibumā, šķērsojis braucamo daļu neatļautā vietā, kā rezultātā viņu notriekusi automašīna un vīrietis guvis smagas traumas.

Vītola akcentēja, ka gājēji traumas guvuši, ne tikai šķērsojot brauktuvi tam neparedzētā vietā, bet arī uz gājēju pārejas, tādēļ gājējiem, īpaši diennakts tumšajā laikā, jāpiedomā, lai viņi autovadītājiem būtu pamanāmi. Savukārt vecākiem ar bērniem jāpārrunā drošība uz ielas.

Kopumā pagājušajā diennaktī neatliekamās palīdzības mediķi saņēmuši 1092 izsaukumus, no tiem 133 bija saistīti ar traumām.