Latvija turpinās dalību NATO Reaģēšanas spēkos

Šodien aizsardzības ministrs Imants Lieģis Stambulā notiekošās NATO valstu aizsardzības ministru tikšanās ietvaros klātesošos informēja par Latvijas apņemšanos nākamo gadu laikā nodrošināt 390 Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību NATO Reaģēšanas spēkos (NRF).

Uzrunājot sanāksmes dalībniekus I.Lieģis, uzsvēra: „Esmu gandarīts par iespēju apliecināt mūsu apņemšanos kopīgi ar sabiedrotajiem būt gatavībā reaģēt uz jebkuriem drošības riskiem, ar kuriem Alianse varētu sastapties.”

Aizsardzības ministrs norādīja, ka Latvija arī turpmāk pildīs savas saistības un turpinās starptautiskās drošības stiprināšanas pasākumus operācijā Afganistānā. Lēmums par Latvijas karavīru gatavību dalībai nākamajā NRF plānošanas ciklā ir balstīts uz aprēķiniem par pieejamo finansējumu nākamo gadu laikā, kā arī NBS spējām sagatavot un apmācīt karavīrus dalībai NRF dežūrās.

Patlaban NRF dežūrā atrodas trīs NBS karavīri.

Sanāksmes ietvaros NATO ministri apsprieda arī situāciju Kosovā un Afganistānā, kā arī Alianses budžeta plānošanu un infrastruktūras veidošanas prioritātes.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais