Ministru algu paaugstināšana vienaldzīgus neatstāj

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Saeima šodien galīgajā lasījumā bez debatēm pieņēma grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, kas paredz nākamgad palielināt Ministru prezidenta, ministru, parlamentāro sekretāru, Saeimas frakciju un komisiju vadītāju algas. Šis lēmums vienaldzīgus nav atstājis arī sociālā tīkla twitter lietotājus.

Vairāki sociālā tīkla twitter lietotāji norāda, ka lai gan nebūtu pareizi teikt, ka algas valdībā ir par lielu, tomēr netaktiski bijis tās palielināt šobrīd. Tāpat cilvēki steidz atgādināt, ka daudzās nozarēs algas nav pat atgriezušās pirmskrīzes līmenī, tomēr tās netiek paaugstinātā. 

Īpašu uzmanību šajā jautājumā nopelnījuši arī skolotāji, kuri vēl tikai pirms pāris dienām streikojot un vēlējās, lai rezervētos deviņus miljonus eiro novirzītu jau esošo noteikumu pilnveidei, lai uzlabotu darba samaksas nosacījumus visiem nozarē strādājošajiem, īpaši uzsverot pirmsskolas, mazo skolu, atbalsta personāla stāvokļa uzlabošanas nepieciešamību, kā arī pilnveidot pedagogu darba samaksas jauno modeli, ņemot vērā LIZDA priekšlikumus. Sociālā tīkla lietotāji norāda, kamēr skolotāji streiko, tikmēr algas aug citiem.

Svarīgākais