Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Ģenerālprokurors neiesaka nelielu zādzību gadījumos "apgrūtināt" policiju

© f64

Kā vēsta portāls pietiek.com, atsaucoties uz interviju Latvijas Radio, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers neiesaka sīku sadzīvisku zādzību sakarā cietušajiem ar iesniegumiem vērsties policijā vai prokuratūrā, jo "kurš tad strādās ar smagiem un īpaši smagiem noziegumiem"?

26. novembrī Ē. Kalnmeiers Latvijas Radio 4 ēterā paziņoja, ka tiesībsargāšanas iestāžu darbinieki esot pietiekami noslogoti ar nopietnu darbu, tādēļ nelielu zādzību gadījumos- tādu kā maks vai velosipēds - bezjēdzīgā izmeklēšana tikai traucējot.

Ģenerālprokurors skaidroja, ka Valsts policija vispār neesot spējīga notvert kabatzagļus savādāk kā tikai pie rokas. "Cilvēks atnāk uz policiju un stāsta, ka viņam trolejbusā no kabatas izvilkts maks. Viņš zina, kas bija makā, piemēram, 400 eiro. Tiek Ierosināts kriminālprocess. Var noskaidrot trolejbusa maršrutu, cikos brauca, kas bija vadītājs. Noskaidrot, kas īsti šajā laikā brauca, izkārt sludinājumu? Noķert kabatzagli var tikai pie rokas," intervijā skaidrojies Ē. Kalnmeiers.

Līdzīgi ģenerālprokurors vērtē velosipēdu zādzības.

"Vai, piemēram, cilvēkam nozaguši velosipēdu. Viņš ziņo policijai, bet viņam saka - liec mieru, vienalga neko nemeklēsim. Uz viņa iesniegumu raksta atteikumu - pats pazaudēji. Un, ja viņš nesūdzas, mēs nepārbaudīsim,” bilst Ē. Kalnmeiers.

Kopumā valsts augstākās likumības ievērošanas amatpersonas viedoklis par vēršanos tiesībsargāšanas iestādēs bija šāds: "Ja mēs tērēsim visu policijas resursu sīku noziegumu vai kriminālu pārkāpumu izmeklēšanai un atklāšanai, kurš strādās ar smagiem un īpaši smagiem noziegumiem?", nobeigumā izceļ pietiek.com