Lietuvietis Papē apkārtējos brīdina, ka viņa īpašums ir mīnēts

© rekurzeme.lv

Netālu no Liepājas, Rucavas novada Papē ceļu uz jūru aizšķērsojusi brīdinājuma zīme lietuviešu valodā - ar uzrakstu "Uzmanību mīnas!", ziņo portāls Rekurzeme.lv

"Zīme ir, brīdinājums ir, tas uzliek atbildību. Pašvaldības policijai vajadzētu izvērtēt uz vietas. Ja būs izsaukums, brauksim. Ja neko neatradīsim, kādam būs nepatikšanas par maldināšanu. Varbūt tur patiešām ir mīnas – cilvēks atradis un, kā mācējis, tā uzrakstījis. Varbūt tā ir garīgi nelīdzsvarota persona, kas tiešām ierakusi mīnas," dažādus variantus klāsta Nesprāgušās munīcijas neitralizētāju rotas komandieris majors Andris Rieksts. Viņš pieļauj, ka šāds brīdinājuma uzraksts varētu atturēt kādu daļu no tiem, kuri neievēro vienkāršu brīdinājumu, ka tur ir privātīpašums un nedrīkst braukt vai iet.

"Neesmu redzējis, nemāku spriest. Tuvākajās dienās noteikti aizbraukšu apskatīties, būs jāsazinās ar īpašnieku," teic Rucavas pašvaldības policists Jānis Pričins. Viņš vērtē, ka diez vai tur ir kādas mīnas, ticamāk, ka tas esot tāds nenopietns īpašnieka joks. Tomēr vispirms viņš apskatīšoties, kā tas izskatās, un uzzināšot, kā to paskaidro īpašnieks.

Privātmāju "Lindas" pašā jūras krastā uzbūvējis Lietuvas pilsonis Ažols Gaižutis. Savulaik Rucavas pagasta padome atzina būvi par nelikumīgu, tā atrodas kāpu joslā. Tiesvedība joprojām nav beigusies – pēdējo tiesas lēmumu, kas būvi atzina par likumīgu, pamatojoties uz arhīva izziņu, ka mājas tur ir atradušās jau senāk, janvārī apstrīdējusi sabiedrība par atklātību "Delna".

Latvijā

Šodien no plkst. 11 līdz 15 Dārzkopības institūta Pētera Upīša Ceriņu dārzā tiks svinēti Ābolu svētki, kuros pulcēsies mājražotāji, stādaudzētāji un augļkopji, konditori un citi tirgotāji, aģentūru LETA informēja Dobeles novada Kultūras pārvalde.

Svarīgākais