Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Svētku velte slimiem bērniem

LABDARĪBAS AKCIJA SĀKUSIES. Lieli un mazi mākslinieki apgleznoja māla podus, kuros augs Latvijā audzētas egles. Iegādājoties zaļsvārci kopā ar podu, līdzekļi nonāks smagi slimu bērnu aprūpei © F64

Sākusies labdarības akcija Apsnieg eņģeļu koks, kurā iegūtie līdzekļi tiks atvēlēti smagi slimu bērnu aprūpei mājās.

Savu artavu jau devuši Latvijā pazīstami mākslinieki, apgleznojot māla podus Ziemassvētku eglītēm. Daži no viņiem strādāja kopā ar bērniem, un krāsaino veikumu iespējams aplūkot tirdzniecības centrā Spice Home līdz 16. decembrim.

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības vadītāja ārste Anda Jansone informē, ka Latvijā ir gandrīz 170 bērnu un jauniešu, kam dzīvi ierobežo smagas slimības. Šiem bērniem profesionāļi sniedz palīdzību viņu dzīvesvietā, diemžēl no valsts budžeta tas netiek finansēts pilnībā. Tāpēc jālūdz palīdzība ziedotājiem. Labdarības kustība Eņģeļu koks jau trešo gadu pirms Ziemassvētkiem aicina palīdzēt ģimenēm, kurās aug smagi slims bērns.

Māksliniece Mairita Folkmane akcijā piedalījās arī pērn un uz sava apgleznotā poda attēloja rokās sadevušos eņģeļus. Šogad māksliniece zīmēja kopā ar bērniem un Neatkarīgajai atzina: «Gribu parādīt trīs pamatvērtības: ticību, cerību un mīlestību. Ar tām var pārdzīvot gan priekus, gan bēdas. Šodien man gribas priecāties par mirkli, kurā esam.» Viņai patīk strādāt kopā ar bērniem, jo māksliniece viņus uzskata par ģeniāliem. Tāpēc ka bērni ir patiesi.

Akcijā tika apgleznoti 15 lieli māla podi, bet 100 mazākus podiņus akcijai veltījuši Latvijas Starptautiskās skolas audzēkņi. «Apgleznotie podi kopā ar krāšņām Latvijas audzētāju dāvinātām Ziemassvētku eglēm būs aplūkojami tirdzniecības centrā Spice Home, taču ikviens interesents tos varēs arī iegādāties pret ziedojumu smagi slimu bērnu aprūpei mājās,» norāda Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības labdarības projektu koordinatore Vineta Grigāne Drande.