Ceturto reizi notiks Baltijas Projektu vadīšanas dienas

© publicitātes

Nākamā gada 17. un 18. martā Rīgā notiks ceturtās starptautiskās Baltijas Projektu vadīšanas dienas.

Divu dienu konference pulcēs vairāk nekā 300 dalībniekus un starptautiski atzītus projektu vadības profesionāļus „Konference ir būtisks projektu vadības kultūras veicināšanas pasākums gan Latvijā, gan visā Baltijā, kas kļuvis par atpazīstamu notikumu projektu vadītāju un ar projektu vadību saistīto personu aprindās,” – tā Baltijas Projektu vadīšanas dienas raksturo Latvijas Nacionālās Projektu vadīšanas asociācijas valdes priekšsēdētājs Ivars Ruņģis.

Baltijas Projektu vadīšanas dienu dalībniekiem būs iespēja uzzināt Starptautiskās Projektu vadīšanas asociācijas (IPMA) prezidenta Reinharda Vāgnera (Vācija), Länsimetro Oy izpilddirektora Tero Palmu (Somija) un citu nozaru profesionāļu pieredzes stāstus, kā arī gūt vērtīgus padomus par to, kā sagatavoties pārmaiņām ikdienā un organizācijā, un paplašināt biznesa kontaktu loku.

„Šobrīd mēs piedzīvojam visai turbulentus laikus – nezinām, ko nesīs rītdiena, tāpēc vienmēr jābūt modriem un gataviem dinamiskām pārmaiņām. Projektu vadība ir noderīgs instruments, lai sagatavotos un spētu izdzīvot nepārtraukto pārmaiņu procesā, tāpēc konferences tēma ir „Māksla vadīt pārmaiņas”. Dalībniekiem būs iespēja pārliecināties, ka projektu vadība ir māksla – radošs un dinamisks process, kas sniedz iespēju pārmaiņas izmantot savā labā un rezultātā iegūt, nevis zaudēt,” stāsta projekta vadītājs Gundars Strazdiņš.

Projektu vadīšanas dienās četrās paralēlās sesijās no projektu vadības profesionāļu pieredzes prizmas tiks apskatītas tādas tēmas kā sadarbība ar projektā iesaistītajām pusēm, virtuālo komandu vadīšana u.c., tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kas skar projektu krīzes komunikāciju, pārmaiņu ieviešanu un to vadīšanu organizācijas un komandas ietvaros, kā arī diskutēts par projektu vadītāju un komandu motivāciju, Eiropas Savienības fondu izmantošanu projektu realizācijā u.c.

Reģistrēties konferencei iespējams, aizpildot pieteikuma formu mājaslapā www.pmdays.eu.

2016. gada marts Latvijā nosaukts par projektu vadības mēnesi, kura ietvaros notiks virkne nozīmīgu, ar projektu vadību saistītu pasākumu gan nozares profesionāļiem, gan studentiem un citiem interesentiem, to skaitā Baltijas Projektu vadīšanas dienas.

Baltijas Projektu vadīšanas dienas organizē Latvijas Nacionālā Projektu vadīšanas asociācija sadarbībā ar Lietuvas un Igaunijas Nacionālajām Projektu vadīšanas asociācijām.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais