LIZDA skolotāju streika dienā lūdz bērnus uz skolu nevest

© F64

Šī rīta LNT raidījumā "900 sekundes" Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga lūdza skolotāju streika dienā bērnus uz skolām un bērnudārziem nevest.

Šobrīd dalību streikā apstiprinājušas 869 mācību iestādes visos Latvijas reģionos. Šī iemesla dēļ mācības šajās izglītības iestādēs nenotiks. Tomēr kā norādīja arodbiedrības vadītāja, tad skolās varētu notikt darbs direktoru līmenī, lai gadījumā, ja kādi vecāki bērnus uz skolu tomēr atvedīs būtu kāds, kas viņus pieskata.

Atgādinām, ka 27.novembrī LIZDA rīkos pedagogu brīdinājuma streiku, kura laikā pedagogi atradīsies savā darba vietā, taču tiešos darba pienākumus neveiks.

Latvijā

IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbrauca. 5 miljoni iztērēti, bet kļūdas prognozēs neatzīst. Ja pirms olimpiskā turnīra IZM un LBS solīja naudu budžetam, šobrīd atrunājas ar emocijām un patriotismu. Olimpisko atlasi ar pustukšajām tribīnēm un naudas izlietošanas lietderību neviens nevērtēs, vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Svarīgākais