Aptauja: Gandrīz katrs otrais pazīst kādu, kurš no valsts izkrāpj bezdarbnieka pabalstu

Gandrīz puse - 48% - aptaujāto cilvēku atzīst, ka pazīst kādu, kurš saņem bezdarbnieka pabalstu un vienlaicīgi nelegāli strādā, liecina personāla atlases uzņēmuma "WorkingDay Latvia" mājaslapā veiktās aptaujas rezultāti.

Tai pat laikā pēdējā pusgadā ir cēlies nodokļu maksātāju apzinīgums. Uz apgalvojumu "Pazīstu kādu, kurš saņem bezdarbnieka pabalstu un nelegāli strādā" 48% respondentu deva apstiprinošu atbildi, bet 52% noliedza, ka pazīst kādu, kurš šādi rīkojas.

Tajā pat laikā, salīdzinot pērnā gada jūlija un šā gada janvāra aptauju datus, uzņēmums secinājis, ka pēdējā pusgada laikā ir cēlies nodokļu maksātāju apzinīgums. Tā 41% respondentu ir atbildējis, ka viņiem ir svarīgi, lai darba devējs par viņu maksā nodokļus. Pērn šādu atbildi sniedza 37% respondentu.

32% norādīja, ka viņi netic, ka nodokļi nonāks, kur tiem ir paredzēts nonākt. Pērn to atzina 37% aptaujāto.

Gatavību labprātāk saņemt algu aploksnē šogad apliecināja 20%, bet pērn - 16% aptaujāto.

Aptaujas notika uzņēmuma mājaslapā. Katrā no tām piedalījās nedaudz vairāk nekā 1000 respondentu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.