Par kiberuzbrukuma mērķi var kļūt jebkurš uzņēmums

© F64

Par kiberuzbrukuma mērķi var kļūt jebkurš uzņēmums neatkarīgi no tā, cik liels tas ir, šonedēļ notiekošajā konferencē "Kaspersky Lab Cyber Security Weekend" sacīja virtuālās vides drošības risinājumu izstrādātāja "Kaspersky Lab" globālās izpētes un analīzes komandas vecākais drošības eksperts Stefans Tanase.

Kā sacīja Tanase, iemesli, kāpēc kibernoziedznieki uzbrūk uzņēmumiem, ir nauda, dati, popularitātes gūšana un varas izrādīšana, kā arī privāti iemesli vai mēģinājums iegūt kādu tehnoloģiju, kas atvieglotu turpmākos uzbrukumus. "Līdz ar to jebkurš uzņēmums, kura rīcībā ir nauda, dati, komercnoslēpumi, kas sadarbojas ar kādu lielāku uzņēmumu, var kļūt par noziedznieku mērķi neatkarīgi no tā lieluma," uzsvēra Tanase.

Viņš arī norādīja, ka vidēji viens sekmīgs kiberuzbrukums uzņēmumam izmaksā 551 000 dolāru, kamēr mazajiem un vidējiem uzņēmumiem šīs izmaksas sasniedz 38 000 dolāru. "Sekmīga kiberuzbrukuma sekas ir uzņēmuma darbības pārtraukums, iespējams konkurētspējas zudums, iedragāta reputācija," tiešos un netiešos zaudējumus minēja Tanase.

"Kaspersky Lab" ir viens no pasaulē lielākajiem privātajiem informācijas tehnoloģiju drošības programmu izstrādes uzņēmumiem. Uzņēmums reģistrēts Apvienotajā Karalistē.

Svarīgākais