Straujuma ar LTRK pārrunās iespējamās izmaiņas būvniecības regulējumā

© F64

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) un valdības pārstāvji nākamajā tikšanās reizē ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) pārstāvjiem plāno pārrunāt arī iespējamās izmaiņas būvniecības regulējumā drošības uzlabošanai.

Straujuma ar LTRK piektdien vienojusies radīt jaunu sadarbības platformu starp valsts pārvaldi, ministriem un uzņēmējiem, ko vadīs premjers un kas regulāri izskatītu uzņēmējus interesējošus jautājumus un garantēs pastāvīgu savstarpēju dialogu.

Straujumas preses sekretāre Aiva Rozenberga aģentūrai LETA sacīja, ka nākamajā tikšanas reizē viena no sarunu tēmām būs arī būvniecības regulējums - vai ir nepieciešams pārskatīt vēl kādus aspektus Būvniecības likumā. Sanāksmē plānots uzklausīt uzņēmēju viedokli šajā jautājumā.

Šodien aprit divi gadi kopš Zolitūdē notikušās traģēdijas, kad Priedaines ielā 20, sagrūstot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Šodien Zolitūdē notiks vairāki piemiņas pasākumi, tostarp pagaidu memoriāla atklāšana sagruvušā lielveikala "Maxima" vietā un grāmatas "Atceries Zolitūdi" prezentācija, kurā apkopoti traģēdijā cietušo un viņu tuvinieku stāsti.

Straujuma šajos pasākumos nepiedalīsies, jo dosies darba vizītē uz Ķīnu, tomēr valdību tajos pārstāvēs premjera pienākumu izpildītājs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Svarīgākais