ASV un Latvijas militārie inženieri plāno Silmalas bērnudārza renovāciju

© TASS

ASV Bruņoto spēku virspavēlniecība Eiropā sadarbībā ar ASV vēstniecību Rīgā un Rēzeknes novada domi civilmilitārās sadarbības projekta ietvaros plāno veikt Silmalas bērnudārza renovāciju. 19.novembrī ASV Gaisa spēku Nacionālās gvardes un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku militārie inženieri veica objekta apsekošanu un apspriedi. Renovācijas projekta ietvaros tiks veikti jumta un fasādes siltināšanas darbi, kā arī durvju un logu nomaiņa.

Projekts, ko 2014.gadā iesniedza Rēzeknes novada dome, tiks finansēts ASV Bruņoto spēku virspavēlniecības Eiropā Civilās sadarbības programmas ietvaros. Remontdarbus veiks ASV un Latvijas militārie inženieri, savukārt vietējais apakšuzņēmējs, kas tiks izvēlēts konkursa kārtībā, nodrošinās materiālus, tehnisko ekspertīzi un kvalitātes pārbaudes saskaņā ar Latvijas Būvniecības likumu. Projektu plānots pabeigt 2016.gada augustā.

Šādi projekti sniedz gan apmācību iespējas ASV un Latvijas karavīriem, gan taustāmu labumu vietējiem iedzīvotājiem. ASV karavīri līdz ar dažādu spēju pilnveidošanu gūst starptautisku pieredzi, strādājot kopā ar sabiedrotajiem no Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Pēdējo divu gadu laikā ASV vēstniecības Latvijā Aizsardzības sadarbības birojs ir realizējis vairākus civilmilitārās sadarbības projektus: logu nomaiņas darbi Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā (projekta izmaksas: 121 000 eiro), Ogres 1.vidusskolas ēkas jumta nomaiņa un siltināšana (projekta izmaksas: 99 000 eiro), žoga uzstādīšana Ādažu vidusskolā (projekta izmaksas: 86 000 eiro) un renovācijas darbi Naujenes bērnu namā (projekta izmaksas: 182 000 eiro). Iepriekš Daugavpils novadā Aizsardzības sadarbības birojs ir organizējis saimniecības lifta rekonstrukciju bērnu sociālās aprūpes centrā "Kalkūni", kā arī ēkas rekonstrukcijas darbus bērnu un jaunatnes centrā "Vabolīte".

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais