Ventspils palīdz sadraudzības pilsētai Štrālzundei ar sāli ielu kaisīšanai

Ventspils pilsētas pašvaldība ir operatīvi atsaukusies uz sadraudzības pilsētas Štrālzundes (Vācija) lūgumu palīdzēt Štrālzundes pašvaldībai atrisināt krīzes situāciju apgādē ar sāli (nātrija hlorīdu) ielu kaisīšanai, piegādājot sadraudzības pilsētai 130 tonnu sāls.

Štrālzundes pašvaldība ir vērsusies Ventspils pilsētas pašvaldībā ar lūgumu palīdzēt atrisināt problēmas šī gada aukstās un dziļās ziemas dēļ. „Situācija ir patiesi dramatiska. Kopš decembra pie mums ir bijis ļoti daudz sniega, un tādēļ šobrīd mums trūkst sāls (nātrija hlorīda), ko kaisīt uz sniegotajām un apledojušajām ielām. Visi sāls krājumi mūsu apkaimē ir beigušies, un ir gaidāma atkārtota snigšana,” vēstulē Ventspils pilsētas pašvaldībai raksta Štrālzundes pilsētas mērs Dr. Aleksandrs Badrovs, piebilstot, ka augstu novērtēs Ventspils pašvaldības palīdzību, palīdzot sagādāt ielu kaisīšanai nepieciešamo sāli.

Izprotot štrālzundiešu problēmas, pašvaldības SIA „Ventspils Labiekārtošanas kombināts” pārstāvji Ventspils pilsētas pašvaldības uzdevumā ir sazinājušies ar saviem kaisāmā materiāla piegādātājiem, un jau tuvākajā laikā sadraudzības pilsētai Štrālzundei piegādās 130 tonnas sāls.

Svarīgākais