Maestro Raimonds Pauls – goda jūrmalnieks

© F64

Svinīgā ceremonijā Dzintaru koncertzālē Jūrmalas pilsētas dome par ieguldījumu pilsētas vārda popularizēšanā un pilsētas attīstībā Jūrmalas augstāko apbalvojumu – Goda zīmi un titulu Goda jūrmalnieks – pasniegusi izcilākajam latviešu populārās mūzikas autoram, komponistam un pianistam Maestro Raimondam Paulam.

Raimondu Paulu apbalvojumam izvirzījusi Dzintaru koncertzāle, norādot, ka komponists devis nozīmīgu ieguldījumu kūrortpilsētas vārda popularizēšanā ārpus Latvijas gandrīz 30 gadu garumā, bijis iniciators un žūrijas priekšsēdētājs jauno dziedātāju konkursam Jūrmala, kas Dzintaru koncertzālē notika no 1986. līdz 1991. gadam. Ilgus gadus R. Pauls bijis arī viens no starptautiskā jauno mūzikas izpildītāju konkursa Jaunais vilnis organizētājiem un žūrijas vadītājiem, kas Jūrmalai devis atpazīstamību ļoti plašā starptautiskā auditorijā.

Astoņiem laureātiem tika pasniegti Jūrmalas pilsētas Goda raksti par izciliem sasniegumiem noteiktās jomās. Goda rakstu par izciliem sasniegumiem pedagoģiskajā darbā un aktīvu radošo darbu saņēma Jūrmalas Mūzikas vidusskolas klavierspēles skolotāja Irēna Štrause. Vēl Goda rakstus saņēma Jūrmalas slimnīcas ārste anestezioloģereanimatoloģe Tamāra Linkeviča, mākslinieks grafiķis Imants Ozoliņš un citi.



Svarīgākais