Atklātas paaugstinātās platformas Bulduru dzelzceļa stacijā

© F64

"Latvijas Dzelzceļš" nodod pagaidu ekspluatācijā pirmās paaugstinātās platformas un to aprīkojumu Bulduru stacijā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

No šodienas pasažieriem būs iespēja izmantot jaunās platformas un vilcienos iekāpt būs vieglāk, bet pilnībā jaunās infrastruktūras ērtības varēs izbaudīt pēc tam, kad tiks iegādāti jaunie vilcieni. Bulduri ir pirmā no 16 Jūrmalas un Jelgavas virzienu stacijām, ko pēc modernizācijas nodod pagaidu ekspluatācijā. Pagaidu ekspluatācija nozīmē, ka platformas ir izmantojamas to pamata funkcijai un pieņemšanas komisija tās atzinusi par cilvēkiem drošām un prasībām atbilstošām, taču līdz pilnīgai nodošanai ekspluatācijā uzņēmējam pēc komisijas norādījumiem ir jānovērš nebūtiski trūkumi, lai parakstītu aktu par dzelzceļa infrastruktūras daļas nodošanu ekspluatācijā.

Atbilstoši līguma nosacījumiem divu gadu laikā uzņēmējam par saviem līdzekļiem būs jānovērš visi defekti, kas atklāsies ekspluatācijas laikā.

Tuvāko nedēļu laikā pakāpeniski pagaidu ekspluatācijā tiks nodota dzelzceļa infrastruktūras daļa arī pārējās stacijās. Kā nākamās ir plānotas nodot stacijas Dzintaros, Babītē, Mellužos un Asaros.

Šobrīd turpinās intensīvi būvdarbi 11 stacijās un pieturas punktos Jūrmalas līnijā, īpaši staciju ēkās, un līdz gada beigām tiks uzstādītas arī pasažieru apziņošanas un videonovērošanas sistēmas. Būvdarbi tuvojas noslēgumam arī Jelgavas un Olaines stacijās, kā arī intensīvi notiek Cukurfabrikas pieturas punktā.

Pašlaik būvnieks veic pēdējās būvprojektu saskaņošanas procedūras, lai sāktu būvdarbus arī Imantas stacijā.

Kā ziņots, projektētājs un būvdarbu veicējs ir pilnsabiedrība "RBSSKALS būvsabiedrība un Leonhard Weiss RTE". Pasažieru apziņošanas sistēmu un videonovērošanu ierīkos SIA "Komerccentrs Dati grupa". Dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācija pilnā apmērā tiek finansēta no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzekļiem.

Iepriekš ziņots, ka par 2,06 miljoniem eiro tiks veikta dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācija dzelzceļa stacijās Olainē, Jelgavā un Cukurfabrikā. Savukārt par 10,7 miljoniem eiro notiek staciju modernizācija Zolitūdē, Imantā, Babītē, Bulduros, Dzintaros, Vaivaros, Pumpuros, Mellužos, Asaros, Lielupē, Majoros, Dubultos un Slokā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.