Valsts svētkos aicina doties lāpu gājienā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Latvijas Dzimšanas dienas, 18.novembra vakarā plkst.18.00 Rīgā notiks lāpu gājiens.

Tajā piedalīties ir aicināts ikviens, kam ir mīļa Latvija, apņēmība nosargāt latviskumu un vēlme sajust tautas kopības spēku. Lāpu gājiens sāksies precīzi plkst. 18.00 no Kārļa Ulmaņa pieminekļa un noslēgsies pie Brīvības pieminekļa.

Latvijas Dzimšanas dienai veltītais pasākums aizsāksies ar sadziedāšanās koncertu pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa (Krišjāņa Valdemāra ielas un Raiņa bulvāra krustojumā) pulksten 17.00. Svētku koncertā uzstāsies Zigmars Liepiņš, Jānis Sproģis, vīru kopa "Vilki", Jānis Buķelis, "Sūrie laiki" un NA dziedošie jaunieši. Lielajā kopkorī skanēs iemīļotas latviešu tautas un brīvības cīnītāju dziesmas. Kā ierasti, organizatori būs sarūpējuši lāpas un līdz gājienam, kamēr gaiss virmos dziesmu skaņās, plānots izsniegt ap 7 tūkstošu lāpu. Tiem, kas ieradīsies savlaicīgi, būs lielāka iespēja tās saņemt.

Lāpu gājiens sāksies pulksten 18.00 un dosies maršrutā no K. Ulmaņa pieminekļa, virzīsies pa Kr. Valdemāra ielu, cauri Pils laukumam, pa Poļu gāti, 11.novembra krastmalu, Kaļķu ielu - līdz Brīvības piemineklim, kur paredzēts gājiena noslēgums.

Svarīgākais