Lembergs: ZZS varētu izvirzīt savu premjera amata kandidātu

© F64

Ja rastos tāda nepieciešamība, arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) varētu izvirzīt savu Ministru prezidenta amata kandidātu, telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" teica ZZS veidojošās partijas "Latvijai un Ventspilij" līderis Aivars Lembergs.

Viņš uzsvēra, ka ZZS atbalstīs pašreizējo Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) tik ilgi, kamēr viņa būs premjerministre.

Politiķis norādīja, ka "Vienotība" premjera amatam varētu virzīt savu līderi Solvitu Āboltiņu, taču viņš neesot pārliecināts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis viņu nominēs. Pirms Āboltiņa ūjināja pie Saeimas nama notikušajā pensionāru piketā, viņa tiktu nosaukta par premjerministri "pilnīgi droši", teica Lembergs.

Viņš uzsvēra, ka arī ZZS var uzņemties vadīt koalīciju un tai ir cienījami kandidāti, kas varētu pildīt premjera amata pienākumus.

Šāds politiķis nebūtu viņš pats, jo Lembergam neizdotos iegūt pietiekamu atbalstu Saeimā. Piemēram, viņu noteikti neatbalstītu "Vienotības" "sorosistu spārns".

Taču Lembergs redzot kandidātu no ZZS, kurš spētu valdībā savilkt stingrāk grožus, kuri Straujumai reizēm izslīd no rokām, un viņa ļauj "pelēm staigāt pa galdu".

Lai gan Lembergs nenosauca, kurš varētu būt ZZS premjera amata kandidāts, viņš piebilda, ka tā esot politiski zināma persona, kura strādā Latvijā.

Kā ziņots, iepriekš izskanējušas šaubas par valdības stabilitāti. Valsts prezidents Raimonds Vējonis iepriekš uzsvēra, ka valdība ir vajadzīga, lai nodrošinātu nākamā gada valsts budžeta pieņemšanu.

Prezidents uzskata, ka patlaban ir ļoti svarīgi saglabāt valdības rīcībspēju, kas nepieciešama nākamā gada valsts budžeta pieņemšanai Saeimā. Pēc Vējoņa domām, tas sekmētu valsts attīstību un apņemšanos stiprināt valsts ārējo un iekšējo drošību.

Tāpat valdībai ir jāpieņem būtiski lēmumi par reformām izglītībā un veselības aizsardzībā.

Svarīgākais