Vējonis: Latvijā nav pamata panikai, situācija tiek kontrolēta

© F64

Pēc traģiskajiem notikumiem piektdien Parīzē, šodien sasaukta Latvijas Nacionālās drošības padomes sēde, kurā piedalījušās valsts augstākās amatpersonas.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc Nacionālās drošības padomes sēdes izteica līdzjūtību visai Francijas tautai. Latvija kategoriski nosoda teroristu uzbrukumu sērija. Tiem nav attaisnojuma. Šis notikumus parāda, ka visiem kopīgi jācīnās pret ekstrēmismu. 

"Latvija sērās ir kopā ar tuviniekiem. Prezidents personīgi šodien apliecinājis Latvijas atbalstu Francijai. Ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts nolikt ziedus pie Francijas vēstniecības. Savukārt, rīt Latvijā prezidents lūdza izkārt karogus sēru noformējumā."

Prezidents norādīja, ka mums jābūt gataviem sevi pasargāt. Mēs nedrīkstam ļauties panikai vai dezinformācijai. Nacionālā drošības padomes vārdā Vējonis informēja, ka terorisma līmenis Latvijā ir zems. Kopš piektdienas vakara Latvijas drošības dienesti strādā pastiprinātā režīmā un kontrolē situāciju. Mūsu valsts ir gatava sniegt palīdzību arī Francijai. 

Valsts prezidents Raimonds Vējonis informēja, ka arī turpmāk Latvija turpinās pildīt uzņemtās saistības bēgļu jautājumā. Tomēr papildus saistības mūsu valsts neuzņemsies. 

Tāpat prezidents norādīja, ka mērķtiecīgi jāturpina stiprināt Latvijas iekšējā un ārējā drošība. Tāpat prezidents lūdza novērtēt mieru Latvijā. 

Svarīgākais