Novembra pirmā dekāde siltāka par normu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Novembra pirmās desmit dienas bijušas četrus grādus siltākas par normu, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Mēneša pirmajā dekādē vidējā gaisa temperatūra bija plus 7,3 grādi, kas bija četrus grādus siltāk par normu, turklāt 8. un 10.novembrī atsevišķās novērojumu stacijās tika pārspēti diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekordi. Saule gan spīdējusi mazāk par normu - vien 70% no ikgadējās normas.

Turpinājās arī beznokrišņu periods - nokrišņu daudzums dekādes pirmajā pusē bija mazāks par normu, bet kopumā dekādē nokrišņu daudzums jau sasniedza 89% no normas. Turklāt tas ir ievērojami vairāk, nekā visā oktobrī kopumā, kad vidējais nokrišņu daudzums bija vien 13% no normas. Vislielākais nokrišņu daudzums fiksēts 8.novembrī Rucavā, kur izlija 20,6 milimetri, kas ir vairāk nekā puse no dekādes normas.

Savukārt vidējais vēja ātrums bija par 0,8 metriem sekundē mazāks par normu. Tomēr 8. un 10.novembrī jūras piekrastē vēja ātrums sasniedza vētras spēku - stiprākās brāzmas fiksētas 8.novembrī Liepājā - 26 metri sekundē.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais