Jūrā pazudis makšķernieks

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Carnikavā jūrā pazudis makšķernieks, aģentūru LETA informēja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta pārstāve Līva Veita .

Šonakt plkst.00:25 Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) saņēmis informāciju, ka kāds vīrietis pirms trim stundām ar gumijas laivu devies zvejot un pazudis.

MRCC Rīga nekavējoties uz notikuma vietu nosūtīja krasta apsardzes kuģi KA-06 "Gaisma" un Valsts robežsardzes kuģi "RK-19", kura apkalpe, ievērojot dreifēšanas trajektoriju, veic meklēšanas rajona pārbaudi. Tika arī dots norīkojums pacelties Gaisa aviācijas bāzes helikopteram, bet laika apstākļu dēļ tas nebija iespējams.

Vīrietim laivā, iespējams, ir bijis individuālais glābšanas aprīkojums, šobrīd vēl notiek meklēšanas rajona pārmeklēšana. Glābšanas operācija turpinās, informēja Veita.

Krasta apsardzes dienests atkārtoti atgādina, ka visiem cilvēkiem, kas atrodas uz ūdens ir jābūt individuāliem glābšanas līdzekļiem.

Lai atvieglotu ziņošanu Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram par nelaimes gadījumiem jūrā, kopš šī gada ir ieviests bezmaksas ārkārtas tālrunis 115, uz kuru var piezvanīt no visiem sakaru operatoriem. Krasta apsardzes dienests atgādina, ka savlaicīga ziņošana un personīgo glābšanas līdzekļu izmantošana palielina meklēšanas un glābšanas operācijas sekmīga iznākuma iespējamību.    

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.