Latvijas iedzīvotājus, kuri satraukti par savu drošību Parīzē, aicina sazināties ar ĀM

© scanpix

Latvijas iedzīvotāji, kuri atrodas Parīzē un pēc terora aktiem bažījas par savu drošību, kā arī viņu radinieki Latvijā, kuriem radušās pamatotas šaubas par radu gaitām Francijā, tiek aicināti sazināties ar Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) konsulāro diennakts dežurantu, lai konsultētos par labākajiem rīcības variantiem, aģentūrai LETA sacīja ĀM preses sekretārs Raimonds Jansons.

Konsulārā dežuranta tālruņa numurs ir 26337711. Zvanot pa šo tālruņa numuru, ārkārtas situācijās tiks mēģināts gan sniegt konsultācijas par ieteicamo rīcību, gan tiks mēģināts noskaidrot konkrētu cilvēku likteni, ja ir zināms, ka viņi atrodas Parīzē, taču ar viņiem neizdodas sazināties.

Latvijas iedzīvotājiem, kuri pašlaik uzturas Francijā un īpaši Parīzē, Jansons aicināja sekot līdzi Francijas varasiestāžu norādījumiem, jo ir skaidrs, ka drošības līmenis pilsētā un valstī kopumā tiks būtiski palielināts.

Arī tūristiem, kuri apceļo šo valsti, var nākties rēķināties ar zināmām neērtībām, jo visā valstī ir sagaidāmi pastiprināti drošības pasākumiem gan uz robežām, gan valsts iekšienē.

Kā ziņots, piektdienas vakarā koordinētās apšaudēs un sprādzienos Parīzē ir nogalināti vismaz 60 cilvēki, vēsta Francijas mediji.

Apšaudes notikušas dažādās Parīzes vietās, turklāt uzbrucēji sagrāba arī ķīlniekus.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais