Straujuma gaida priekšlikumus par investīciju piesaisti "airBaltic"

© F64

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) sagaida, ka nākamnedēļ valdības sēdē tiks izskatīti gan sagatavotie priekšlikumi par investoru piesaisti aviokompānijai "airBaltic", gan arī investīciju līguma projekts ar jau apstiprināto investoru no Vācijas.

Straujuma aģentūrai LETA pastāstīja, ka pirmdien, 16.novembrī, satiksmes ministra pienākumu izpildītājs kopā ar Satiksmes ministrijas valsts sekretāru Kasparu Ozoliņu un ministrijas ierēdniecību iesniegs viņai variantus, kas šīs nedēļas laikā ir sagatavoti.

Uzsverot, ka absolūti atbalsta investora nepieciešamību, Straujuma atgādināja, ka par konkrēto investoru - Ralfu Dīteru Montagu-Girmesu - lēmumu pieņēmusi visa valdība kopā. "Es nepārskatīju valdības lēmumu, bet es lūdzu Satiksmes ministriju (SM) pirms līguma noslēgšanas atnest to un parādīt valdībā," skaidroja premjerministre. Minēto līguma projektu otrdien paredzēts skatīt reizē ar SM piedāvātajiem variantiem.

Kā vēstīts, Ministru kabinets 3.novembrī pēc četru stundu apspriešanās lēma atbalstīt "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" investoru, Vācijas uzņēmēju Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij attiecīgi būtu jāiegulda 80 miljoni eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu.

Nākamajā dienā Ministru prezidenta pieprasīja sava partijas biedra, satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju.

Patlaban koalīcijas partneri nav pauduši atbalstu 80 miljonu eiro aizdevuma izsniegšanai nacionālajai lidsabiedrībai "airBaltic".