LTV turpmākos piecus gadus sadarbosies ar Ventspili Eirovīzijas nacionālās atlases rīkošanā

Latvijas Televīzija (LTV) arī turpmākos piecus gadus sadarbosies ar Ventspili Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases rīkošanā, - paredz šodien starp LTV ģenerāldirektoru Edgaru Kotu un Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu parakstītā vienošanās.

Kots pateicās Ventspils pašvaldībai kā uzticamam sadarbības partnerim un draugam līdzšinējo Eirovīzijas nacionālās atlases konkursu rīkošanā, uzsverot, ka, iespējams, bez Ventspils atbalsta pēdējos divus gadus Latvija nebūtu piedalījusies Eirovīzijas konkursā.

LTV ģenerāldirektors vēstīja, ka arī turpmākos piecus gadus Eirovīzijai tiks rīkotas nacionālās atlases, ja sabiedriskajai televīzijai būs finansējums.

Savukārt Ventspils domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka pilsēta ir bijusi uzticīga Eirovīzijai gan tad, kad Latvijas pārstāvji starptautiskajā konkursā ieguvuši pirmās vietas, gan arī tad, kad šo pirmo vietu nav bijis.

"Eirovīzija ir liela iespēja Latvijai prezentēt sevi Eiropā un pierādīt to, ka mēs varam. Kad sākām atbalstīt Eirovīziju, tad bija apritējuši divi gadi, kopš strādāja olimpiskais centrs "Ventspils", tādēļ mums bija izaicinājums pie sevis rīkot liela mēroga pasākumu," sacīja Lembergs.

Eirovīzijas nacionālās atlases projekta vadītāja Iveta Lepeško informēja, ka Eirovīzijas nacionālās atlases fināls notiks 27.februārī Ventspilī, teātra namā "Jūras vārti". Interesenti "Biļešu servisa" kasēs un internetā jau tagad var iegādāties biļetes gan uz fināla koncertu, gan ģenerālmēģinājumu.

Pasākuma vadītāji, kā ierasts, būs Kristīne Virsnīte un Uģis Joksts. Skatuves scenogrāfijas un arī konkursa pašreklāmas vadošais temats būs ziema, kas šogad ar sniegu iepriecinājusi ne tikai Latviju, bet kas katru gadu ir arī Norvēģijā, kur šogad notiks starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss.

Jau ziņots, ka šoreiz atšķirībā no iepriekšējiem gadiem nacionālajai atlasei netiks organizēti pusfināli. No desmit finālā iekļuvušajām dziesmām uzvarētājs tiks noteiks gan ar žūrijas, gan ar televīzijas skatītāju balsojuma palīdzību.

Eirovīzijas nacionālās atlases finālā piedalīsies Lauris Reiniks ar savu dziesmu "Your Morning Lullaby", grupa "h2o" ar dziesmu "When I Close My Eyes", kurai mūzikas autors ir Staņislavs Judins, bet teksta autors - Jānis Strapcāns, projekts "Konike" ar dziesmu "Digi digi dong", kurai mūzikas autori ir Edijs Šnipke un Andris Konters, bet tekstu dziesmai rakstījis Šnipke.

Finālā piedalīsies arī dziedātāja Kristīne Kārkla-Puriņa, izpildot dziesmu "Rišti rašti" lībiešu valodā, kurai mūziku rakstījis Raimonds Tiguls, bet tekstu - Valts Ernštreits, dziedātāja Kristīna Zaharova ar dziesmu "Snow in July", kurai mūziku rakstījis Jānis Strazds, bet tekstu rakstījis Guntars Račs.

Nacionālās atlases finālā piedalīsies arī grupa "PeR" ar Mārtiņa Freimaņa sarakstītu dziesmu "Like A Mouse", Dons jeb Artūrs Šingerejs ar dziesmu "My Religion is Freedom", kurai mūziku rakstījuši Zigmars Liepiņš un Jānis Liepiņš, bet tekstu - Ņikita Ivanovs un Zigmars Liepiņš. Tāpat piedalīsies Aisha jeb Aija Andrejeva ar dziesmu "What For? (Only Mr.God Knows Why)", kurai mūziku rakstījis Jānis Lūsēns, bet tekstu - Račs, dziedātājs Ivo Grīsniņš-Grīslis ar Ingara Viļuma dziesmu "Because I Love You" un grupa "Triānas parks" ar grupas dalībnieces Agneses Rakovskas dziesmu "Lullaby For My Dreammate (Diamond Lullaby)".

Eirovīzijas nacionālo atlasi LTV arī šogad organizē sadarbībā ar ilggadējiem partneriem - Ventspils pilsētu un Ventspils Attīstības aģentūru. Tāpat kā pērn, visas ar Eirovīzijas dziesmu konkursu saistītās izmaksas LTV segs no sponsoru līdzekļiem, neprasot valsts budžeta dotāciju.

Svarīgākais