Ugunsgrēkā Dobelē izglābti seši cilvēki

© scanpix

Vakar Dobelē aizdegoties kādai divstāvu dzīvojamai mājai, no ugunsnelaimes izglābti seši cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ugunsgrēks izcēlies kādas divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī, kur bija aizdegušies sadzīves priekšmeti 10 kvadrātmetru platībā. No ugunsnelaimes izglābti seši cilvēki.

Savukārt Rucavas novada Rucavā VUGD darbinieki turpina likvidēt šorīt izcēlušos ugunsgrēku, jo aizdegusies saimniecības ēka 120 kvadrātmetru platībā. Ugunsnelaimē cietušo nav.

Kopumā ugunsdzēsēji Rīgā dzēsuši piecus ugunsgrēkus, citās pilsētās - piecus, bet novados trīs.

Tāpat ugunsdzēsēji piedalījušies 23 glābšanas darbos un saņēmuši trīs maldinošus izsaukumus.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais