Rīgā veikts eksperiments atklāj pārsteidzošu faktu par latviešiem

© youtube/ekrānšaviņš

Lielu popularitāti izpelnījies divu Latvijas jauniešu, Riharda Selgas un Kalvja Klaišes, veikts sociāls eksperiments, kura laikā tika “testēts” latviešu godīgums.

Eksperiments norisinājās pašā Rīgas centrā. Vienam no eksperimenta dalībniekiem bija sagatavots maks ar viltotu naudu, kurš viņam it kā izkrita no kabatas. Mērķis bija pārbaudīt, cik daudzi steigsies maku atgriezt tā īpašniekam un cik ļaužu to centīsies piesavināties. Par laimi, patīkami pārsteidza fakts, ka gandrīz visi no eksperimenta video materiālā redzamajiem cilvēkiem maku ātri atdeva atpakaļ, izņemot tikai kādu parkā uz soliņa sēdošu pārīti, kuri ne tikai nesteidzās maka īpašnieku informēt par zaudējumu, bet pat nogaidīja, kamēr jaunietis aiziet prom un maku savāca sev.


Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais