LVC vēlas stingrākas prasībām velosportistu grupām

© Edijs Pālens, facebook

Satiksmes ministrijai iesniegti VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) priekšlikumi par prasībām velosportistu grupu pavadošā transporta aprīkošanai, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Lai paaugstinātu ceļu satiksmes drošību un īpaši mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku - velosipēdistu - drošību, LVC rosinājusi papildināt Ministru kabineta Ceļu satiksmes noteikumus ar normām, kas nosaka, ka velosportistu grupu pavadošā automašīna jāaprīko ar speciālu maināmo signālu iekārtu un speciālu gaismu reflektējošu apzīmējumu, kā arī, velosportistu grupām treniņu laikā pārvietojoties pa valsts autoceļiem, jālieto atstarojošas vestes.

LVC rosina aprīkot velosportistu grupu pavadošo automašīnu ar speciālu maināmo signālu iekārtu ar konkrētiem attēlojamiem signāliem. Katrs iekārtas simbols mirgo atsevišķi, kā arī tie ir kombinējami. Tāpat LVC rosina aprīkot velosportistu grupu pavadošo automašīnu ar speciālu gaismu reflektējošu apzīmējumu.

Speciālo gaismu reflektējošo apzīmējumu uz pavadošā transportlīdzekļa izvieto ar tās pamatnē izvietoto magnētu palīdzību, tas ir viegli nomontējams un uzmontējams.

LVC priekšlikumi par velogrupu pavadošā transporta aprīkojumu ir iesniegti Satiksmes ministrijai un Ceļu satiksmes drošības direkcijai.

Kā ziņots, 26.oktobrī uz Vidzemes šosejas Garkalnē, Polijas pilsoņa vadītai kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriecās vairākos riteņbraucējos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Vieglā automašīna bija pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā braucis 12 gadus vecs zēns, kurš cietis vissmagāk. Kopumā negadījumā cieta 11 riteņbraucēji.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek noskaidroti negadījuma apstākļi. Rīgas rajona tiesa Polijas pilsonim nolēma piemērot apcietinājumu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.