Gobzems atsauc savu prasību pret Strautmani

© f64

Advokāts Aldis Gobzems nolēmis atsaukt savu prasību pret žurnālisti un Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) Ētikas komisijas locekli Baibu Strautmani saistībā ar viņas izteikumiem sociālajā tīklā "Twitter", kuros, pēc advokāta domām, viņam piedēvēta homoseksualitāte.

Paskaidrojumā tiesai Gobzems norāda, ka prasītājam kļuvuši zināmi jauni fakti, kādus Strautmane neatklāja līdz savu paskaidrojumu tiesā iesniegšanas brīdim, - iepazīstoties ar Strautmanes paskaidrojumiem, Gobzems nonāca pie secinājuma, ka viņa tiesai adresētajos paskaidrojumos ir spējusi nepārprotami formulēt savu domu un beidzot ir norādījusi konkrētu personu, pret ko attiecīgās "Twitter.com" paustās Strautmanes norādes ir bijušas vērstas, proti, pret Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu (LRA), nevis pret Gobzemu.

Advokāts tiesai norāda, ka gadījumā, ja "šāda Strautmanes skaidrā prātā paustā nostāja būtu bijusi līdz attiecīgā tiesiskā strīda rašanās brīdim, viņam nekādu pretenziju pret Strautmani nebūtu un viņš nemaz nebūtu vērsies tiesā ar attiecīga satura prasību".

Tomēr advokāts skaidro to, ka sabiedrībai, vērtējot citus ierakstos sociālajā tīklā, bija radies iespaids, ka Strautmanes rakstītajā runāts tieši par viņu, taču, tā kā Strautmane savos paskaidrojumos uzstāj, ka viņas domās bijis Saeimas deputāts Kaimiņš, "būtu nesaprātīgi un neloģiski turpināt šo tiesvedību, mēģinot pārliecināt Strautmani pašlaik mainīt savu nostāju".

Līdz ar to tiesai būs jālemj par lietas izbeigšanu.

Kā ziņots, advokāts iepriekš lūdza tiesu atzīt par prettiesisku Strautmanes rīcību, publicējot "Twitter" savstarpējā kontekstā saistītus ierakstus, kas izdarīti 22.jūnijā un nepārprotami norādot uz viņa seksuālo orientāciju un ģimenes dzīves nomelnošanu. Tāpat Gobzems lūdza tiesu atzīt žurnālistes rīcību par homofobisku - uz seksuālās orientācijas pamata - naida runu pret viņu un viņa ģimeni, kā arī atzīt, ka Strautmane ir pārkāpusi Gobzema un viņa ģimenes tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību.

Tāpat iepriekš Gobzems bija vērsies LŽA, lūdzot izvērtēt Strautmanes atbilstību amatam, tomēr LŽA Ētikas komisija nolēma neizskatīt Gobzema sūdzību par Strautmani.

22.jūnijā Strautmane sociālajā vietnē "Twitter" ierakstīja: "Koroče, mani šķebina, kad PDz skatos bildes, kā vispārzināms gejs precas ar meiteni, lai būtu "tikumīgs" Latvijā…" Minētais vēstījums bija daļa no plašākas virtuālās sarunas, no kuras noprotams, ka ieraksts veltīts tieši Gobzemam. Cita starpā Strautmane sarakstē arī vēstīja: "Visu šo svētulīgo murdulēšanu ar mērķi pakļaut medijus varētu kārtīgi patraucēt visu ziņu cilvēki, saņemoties iznākt no skapja. (...) Ziņu dienestos strādā cilvēki, kas nāk ar savu pieredzi. Ja esi gejs, kas neatzīstas, tu kropļo bildi, ko saņem auditorija."

Strautmane aģentūrai LETA jau iepriekš noliedza, ka būtu ko teikusi tieši par konkrēto advokātu: "Par Gobzemu es vispār neko neesmu teikusi, ja tā rūpīgi paskatās. Tas, ka Gobzemam liekas vai kādam citam liekas kaut kas, tad tā varētu būt viņu problēma."

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.